جهت تنظیم قرار داد اینجا کلیک کنید

دوباره فکر کن!

حالا که وقت گذاشته اید و در حال مطالعه این متن هستید از شما دوست محترم تقاضا می کنم این سوالات را چندین بار از خود بپرسید و عمیقا به آن فکر کنید و خودتان پاسخ این سوالات را به خودتان بدهید ؛ چراکه نکات نهفته در این پرسش ها می تواند سرنوشت شما را تغییر دهد. به یاد داشته باشید سرنوشت ما انسان ها در واقع همان انتخاب های ماست و پرسش این سوالات از خودتان ، شما را در انتخاب درست تر و در نهایت تعیین سرنوشت بهتر کمک خواهد کرد. از اهمیت و فلسفه انعقاد قرارداد سخن گفتن به نوعی توضیح بدیهیات است اما اگر هنوز هم از آن جمله افرادی هستید که اعتقاد دارید برای انجام تعاملات اقتصادی و تجاری احتیاجی به بستن قرارداد وجود ندارد ، با این سوالات خود را بیازمایید و دوباره بیاندیشید.

نحوه تنظیم قرارداد
لزوم تنظیم قرارداد چیست؟

لزوم تنظیم قرارداد؛ تنها خودتان یا همگام با "وکیل"؟

  • فرض کنید با فردی توافق کنید و بدون توجه به تنظیم قرارداد اصولی، کاری را برای او انجام دهید و یا او کاری را برای شما انجام دهد حال چطور می خواهید هزینه یا اجرت انجام این کار را بگیرید یا پرداخت کنید؟ اصلا تصور کنید تمام جوانب را رعایت و در کل جزییات با طرف خود توافق کرده اید؛ چه ضمانت اجرایی وجود دارد که این قرارداد نانوشته و شفاهی به درستی اجرا شود؟ آیا اینکه برای تعاملات تجاری و اقتصادی خود تنظیم قرار داد نمی کنید باعث پریشانی خاطر و استرس و نگرانی شما از سرانجام این توافق نخواهد شد؟ و یا سوال ساده تر چه زمانی به طرف مقابلتان اعتماد بیشتری خواهید داشت؛ زمانی که قرارداد تنظیم و امضای او را گرفته اید یا زمانی که به قول شفاهی او اکتفا کرده اید؟ باور می کنید در این روزگار هنوز افرادی هستند که بدون قرارداد و با یک وکالتنامه ای که دلالت بر خرید و فروش ندارد اقدام به خرید و فروش خودرو می کنند؟ شاید برایتان عجیب باشد آیا می دانستید که فاکتور فروشنده بدون امضای خریدار هیچ سندیتی مبنی بر وقوع بیع ندارد؟ فکر نمی کردید بدون قرارداد کاری را انجام دادن تا این اندازه فراگیر باشد؟

تدوین و تنظیم قرارداد؛ تنها خودتان یا همگام با "وکیل"؟

  • یک قدم به جلو برداشتید ؛ حالا که پذیرفته اید اصولی ترین و عقلانی ترین کار در تعاملات تجاری و اقتصادی تنظیم قرارداد آن هم به شکل مکتوب است آیا خودتان اقدام به تنظیم قرارداد می کنید و یا از یک “وکیل” می خواهید که این کار مهم را برای شما انجام دهد؟ به نظرتان شما به عنوان یک فرد که تخصص حقوقی ندارید و نمی دانید شرط تعلیق و وجه التزام و خیارات فسخ و یا طریقه حل اختلاف چیست می توانید قراردادی را تنظیم نمایید که بتواند منافع شما را حفظ و از هرگونه تعرض مصون بدارد؟ یک قراردا حاصل یک فرآیند است ؛ فرآیندی از مذاکره تا امضا و تنظیم قرارداد. آنچه که در مذاکره و امضای قرارداد اهمیت بالایی دارد این است که ابزار قدرت را همواره حفظ کنید؛ حال آیا می دانید ابزار قدرت و اهرم فشار و ضمانت اجرای در تنظیم قرارداد چیست و چگونه می توان از آن بهره مند شد؟ مهمترین فعالیت اقتصادی و تجاری یک فرد و پیوند اقتصاد و حقوق در عالم واقع همین قرارداد است ؛ آیا برای این مهمترین اقدام آمادگی دارید و خود را مستقل از یک وکیل پایه یک دادگستری مذاکره گر حرفه ای می دانید؟ عواقب این ریسک خود را پذیرفته اید؟
تدوین و تنظیم قرارداد

از مذاکره تا امضاء؛ تنها خودتان یا همگام با "وکیل"؟

  • آیا می دانید مهمترین اصل در تدوین و تنظیم قرارداد ها، اصل لزوم آنها یا لازم الاجرا بودن آن است؟ به نظرتان آثار این اصل مستحکم چیست؟ به نظرتان با وجود این اصل چطور می خواهید یا می توانید زمانی که متوجه شدید که طرف قرارداد اساسا توانایی انجام موضوع قرارداد را ندارد از ادامه قرارداد انصراف دهید؟ فکر می کنید اصولا چنین امکانی وجود دارد؟ آیا قبل از آنکه با طرف مقابل مذاکره کنید و یا اقدام به امضای قرارداد با او کنید صلاحیت و توانایی و خواست و اراده طرف مقابل برای انجام موضوع قرارداد را اعتبار سنجی کرده بودید؟ می پرسید اعتبار سنجی چیست؟ این دقیقا همان اقدامی است که باید از “وکیل” شخصی تان می خواستید که انجام دهد. آیا رزومه و گذشته کاری طرف مقابل را ارزیابی کرده بودید؟ یا اگر طرف قراردادتان یک شخص حقوقی و شرکت است آیا تا به حال اساسنامه آن را بررسی کرده اید که این معامله در صلاحیت آن بوده است یا خیر؟ همه این موارد جزییات اعتبار سنجی قبل از عقد قرارداد است ؛ حال فکر می کنید شما خودتان بهتر اعتبار سنجی خواهید کرد یا “وکیل” شما؟ به نظر شما گرفتن تضامین و وثائق بسیار از طرف قرارداد، می تواند جایگزین اعتبارسنجی صحیح باشد؟ به عبارت دیگر آیا وثیقه و ضمانت سنگین می‌تواند باعث اراده و توانایی طرف مقابل برای اجرای قرارداد گردد؟
برای تنظیم قرارداد وکیل بگیریم یا نه؟

تشخیص محدودیت ها؛ تنها خودتان یا همگام با "وکیل"؟

  • حالا که هر دو طرف در مرحله انعقاد و تنظیم قرارداد هستید آیا تمام اهداف و دغدغه های خود را با یکدیگر شفاف کرده اید؟ قالب قراردادی مورد توافقتان چیست؟ می دانید که هر یک از این قالب های قراردادی آثار و تبعات خاص خود را دارد؟ می خواهید در قالب بیع معامله کنید یا صلح؟ کدام یک به اهداف شما نزدیکتر است؟ این تشخیص به عهده چه کسی است؛ خودتان یا “وکیل” شما؟ آیا می‌دانید که در انتخاب قالب قانونی آزادی دارید اما در انتخاب آثار این قالب های قراردادی اجبار و الزام حاکم است؟ تنها صلاحیت ها و امکان ها اهمیت ندارد بلکه محدودیت های طرف مقابل نیز اهمیت دارد؛ آیا از ممنوع المعامله بودن طرف مقابلتان اطلاع دارید؟ برای روشن شدن موضوع به این مثال دقت کنید؛ آیا می دانید انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود به اشخاص ثالث با محدودیت مواجه است و متوقف بر موافقت اکثریت عددی شرکای شرکت است که حداقل ۷۵ درصد سرمایه شرکت را داشته باشد؟ به نظرتان اینها را چه کسی بهتر می تواند انجام دهد.

اجرای مستند قرارداد؛ تنها خودتان یا همگام با "وکیل"؟

  • تصور می کنید تدوین قرارداد ، فقط مرحله مذاکره و نگارش و امضای قرارداد است؟ اجرای قرارداد از نگارش آن مهمتر است؛ آیا می دانید که آنچه که در دادگاه مهم است و محل استناد و استدلال یک “وکیل” می‌باشد همان مستندات موجود در خصوص رابطه قراردادی است؟ بنظرتان مهمترین قسمت اجرای قرارداد چیست؟ تا به حال فرآیند مستند سازی را شنیده اید؟ هر تنظیم قرارداد که صورت می‌گیرد، دارای الحاقات و صورتجلسات و به طور کلی مدارک و مستنداتی است که پشتیبان این قرارداد است و مهم است که بین اسناد و مدارک و قرارداد تناقض و تعارضی نباشد؛ به نظرتان این وظیفه بر عهده چه کسی است؟ مسایل مالی قرارداد را چگونه مدیریت خواهید کرد؟ آیا در قرارداد حق فسخ درج کرده اید که در صورت نقض تعهد طرف مقابلتان شما را از زندان قرارداد رهایی دهد؟ به نظرتان این عبارت که این قرارداد در کجا منعقد شده است چه آثاری دارد؟ پاسخ این سوالات را می‌دانید ؛ به نظرتان چه کسی بیشتر از “وکیل” می‌تواند شما را در مذاکره و نگارش و امضا و اجرای و تنظیم قرارداد به موفقیت برساند؟
نگارش و تدوین قرارداد

دوست خوبم

مهم ترین نکات نهفته در سوالات بالا این است که اساسی ترین اقدام شما در تعاملات تجاری، اقتصادی و در مناسبات اجتماعی در جهت پیشگیری از وقوع چالش های حقوقی و یا تقویت موضع شما در زمان رویداد این چالش ها، تنظیم قرارداد است چراکه قرارداد منعقد شده بین افراد جامعه تا جایی که با قوانین آمره کشور در تعارض و تناقض نباشد، قانون و اصول حاکم بین طرفین خواهد بود.

تنظیم قرارداد

  • استارتاپ حقوقی Legapin به شما اطمینان می دهد که متخصص ترین افراد حقوقی از اساتید و وکلای پایه یک دادگستری را با خود همراه نموده است تا مهمترین مساله حقوقی که همانا اجرا و ” تنظیم قرارداد ” است را برای متقاضیان و آحاد جامعه از افراد حقیقی گرفته تا اشخاص حقوقی و شرکت ها و کسب و کارها حل نماید. متخصصین امر و وکلای دریجه یک از ابتدای مذاکرات تا زمان امضا و انعقاد و فراتر از آن در زمان اجرای قرارداد نیز همراه شما خواهند بود تا قرارداد توافق شده به بهترین شکل ممکن موجب سود و منفعت و موفقیت شما گردد.

“ما با هم رشد می کنیم”

LEGAPIN