تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

همه چیز درباره قوانین مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت

همانطور که مطلع هستید، با پیشرفت فناوری و شهرنشینی، توسعه‌ی ساخت و ساز در شهرهای مختلف کشورمان ایران به چشم می‌خورد. این پیشرفت در عرصه‌ی ساختمانی همراه با افزایش قیمت و هزینه‌های ساخت ملک، برای مالکان و سازندگان چالش‌هایی را به وجود آورده است که گاهی اوقات آن‌ها را به فکر مشارکت در ساخت می‌اندازد.

با توجه به پیچیدگی قوانین مشارکت در ساخت، اگر به عنوان مالک یا سازنده در این عرصه فعالیت می‌کنید، بهتر است قبل از هر گونه اقدامی، با مشاوران حقوقی لگاپین در ارتباط باشید تا از نکات قانونی مطلع شوید. در این متن قصد داریم با چالش‌ها و راهکارهای موجود در زمینه‌ی مشارکت در ساخت و همچنین نحوه‌ی نگارش قراردادهای مشارکت در ساخت آشنا شویم.

مشارکت در ساخت به چه معناست؟

در حوزه ساخت و ساز، قراردادهایی بین کارفرمایان و پیمانکاران به‌منظور اجرای پروژه‌های مسکونی، تجاری و فرهنگی منعقد و امضا می‌شوند. این قراردادها شامل بررسی میزان سهم هر طرف در پروژه، تعیین دستمزد و سایر موارد مرتبط با اتمام پروژه می‌شود. در بیشتر موارد، صاحبان ملک با هدف کاهش هزینه‌های ساخت و ساز، پس از به دست آوردن اطلاعات لازم و پیدا کردن پیمانکاران متخصص، به مشارکت در ساخت می‌پردازند. این مشارکت به نفع هر دو طرف پس از اتمام پروژه خواهد بود.

لازم به ذکر است که طرف مقابل در قرارداد مشارکت در ساخت، ممکن است الزاماً یک پیمانکار یا شرکت سازنده نباشد. گاهی این قراردادها بین دو شخص حقیقی منعقد می‌شود که باید به طور کامل با قوانین مشارکت در ساخت هماهنگ باشد؛ در غیر این صورت، ممکن است منجر به دعاوی و خسارات قابل جبران شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که قبل از امضای هرگونه قرارداد، ابتدا با یک وکیل متخصص در این زمینه مشورت کنید.

برای کسب اطلاعات و تنظیم قرارداد خود می توانید کلیک کنید تا با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

Participation in construction

قانون مشارکت در ساخت شامل چه چیزهایی میباشد؟

قوانین مشارکت در ساخت در هر کشور، با توجه به قوانین و شرایط ساخت و ساز آن جامعه، ممکن است متفاوت باشند. اما به طور کلی، این قوانین شامل یک سری مقررات اصلی میشوند که در زیر به آنها اشاره میکنیم:

 

  1. ثبت نام شرکتهای پیمانکاری و سازنده برای پروژههای مزایدهای.
  2. تعیین افراد مسئول و تعیین مسئولیتهای مالی و حقوقی آنها تا پایان پروژه.
  3. تعیین تعداد افرادی که میخواهند در مشارکت ساخت و ساز شرکت کنند.

نکات مشارکت در ساخت

همانطور که قبلاً اشاره شد، قوانین مشارکت در ساخت ممکن است گاهی پیچیده باشند. بهتر است قبل از امضای هر قرارداد، به چند نکته کلیدی دقت کنید که در ادامه برای شما آورده شده است:

 

  1. اطمینان از اینکه ملک، زمین یا خانه دارای سند رسمی و ثبت شده است.
  2. تأیید ادعای صاحب سند توسط کارشناسان دفاتر ثبت رسمی، به منظور اثبات صاحبیت ملک یا اجازه ساخت و ساز آن.
  3. تعیین مبلغ اصلی سرمایهگذاری به صورت واضح و مشخص توسط طرفین معامله.
  4. قید زمان اتمام پروژه و هر مرحله از ساخت به صورت دقیق و شفاف در قرارداد مشارکت در ساخت، مانند زمان گودبرداری، پی ریزی و سایر مراحل.
  5. تعیین زیانهای احتمالی و سود پروژه.
  6. تنظیم قوانین به گونهای که در صورت عدم پایبندی طرفین به تعهدات، ضمانتی در دسترس باشد.
  7. در نظر گرفتن امکان گرفتن وام یا واگذاری قرارداد در قوانین مشارکت در ساخت.

توصیه می کنم حتما به مقاله ی نکات حقوقی قرارداد چیست؟ سر بزنید.

موارد قانونی مندرج در قرارداد مشارکت در ساخت

در قرارداد مشارکت در ساخت، که بین مالک و سازندگان منعقد میشود، باید موارد زیر به طور دقیق و شفاف ذکر شود تا فعالیتهای طرفین بر اساس مسیر قانونی انجام شود و از اختلافاتی که ممکن است بروز کنند، جلوگیری شود:

 

تعهدات مالکین:

تقدیم ملک به همراه ذکر جزییات مربوط به آن، که تعهد اصلی مالک است. اهمیت تاکید بر ذکر جزییات و ویژگیهای ملک این است که تعیین ارزش این آورده با مالک است. اگر این مسئله به درستی انجام نشود، ممکن است اختلافاتی بین طرفین به وجود آید که در تعیین تکلیف و فسخ قرارداد تأثیرگذار خواهد بود.

 

تعهدات سازندگان:

تعهدات سازندگان، یعنی مجریان طرح، در قرارداد مشارکت در ساخت، بسیار حیاتی است. این تعهدات شامل موارد زیر میشود:

وظیفه پیشبرد پروژه ساختمانی و پرداخت هزینهها و اداره پروژه توسط سازندگان؛ بنابراین نسبت به تعهد مالک، وضوح در تعهدات سازندگان کمتر است؛ ذکر دقیق هزینهها از بروز اختلافات بعدی که ممکن است به وجود آید، جلوگیری میکند.

 هزینههای ساختمانی پروژه، هزینههای اداری، هزینه بلاعوض مربوط به اجاره بهای ملکی که مالکین در زمان ساخت در آن سکونت دارند (معمولاً ملکی که مالکین در آن سکونت دارند، به عنوان آورده در قرارداد تقدیم میشود)، پرداخت تمامی جرائم مربوط به ملک مانند کمسیون ماده 100، هزینههای شهرداری و غیره، از جمله هزینههایی است که باید در قرارداد مشارکت در ساخت دقیقاً مشخص شوند.

 

مدت قرارداد:

در قرارداد مشارکت در ساخت، مدت زمان اجرای قرارداد باید از زمان اخذ مجوز ساخت و بهرهبرداری و تحویل به صورت کاملاً دقیق ذکر شود. این شامل تاریخ روز، ماه و سال است. مالکین نیز موظف هستند زمان تحویل ملک به سازنده را در قرارداد به طور کامل مشخص کنند.

 

نسبت سهم طرفین:

در عقود مشارکت در ساخت، اصطلاحاً به سهم هر یک از طرفین در این عقود سهم الشرکه گفته میشود. در قرارداد، باید سهم مالک از کل ملک به دقت مشخص شود. اغلب، تعیین نسبت سود در اینگونه قراردادها به صورتی است که 55 درصد به مالک و 45 درصد به سازنده تعلق میگیرد، اما به طور کلی، میزان سهم طرفین بر اساس توافق آنها تعیین میشود که این موضوع تحت تأثیر مسائلی مانند عرف نیز قرار میگیرد.

تعیین ارزش ملک در تعیین سهم طرفین بسیار اهمیت دارد. بنابراین، منطقی است که برای تعیین ارزش ملک، از نظر کارشناسان یا متخصصان حوزه استفاده شود تا از بروز اختلافات بعدی جلوگیری شود. در صورتی که تعیین ارزش آورده یکی از طرفین بهصورت نادرست انجام شود، طرف زیاندیده میتواند با استناد به خیار غبن، قرارداد مشارکت در ساخت را فسخ کند، با این وجود، این موضوع تحت شرایطی است که اسقاط کافه خیارات از پیش انجام نشده باشد.

توصیه می کنم به مقاله ی قرارداد مشارکت در ساخت سر بزنید.

شرایط و نحوه مشارکت در ساخت و ساز

مراحل مشارکت در ساخت

قبل از هر گونه اقدام، توصیه میشود که با یک وکیل متخصص در زمینه مشارکت در ساخت مشورت کنید. وکیل میتواند تمامی مفاهیم و قوانین مربوط به مشارکت در ساخت را با توجه به ویژگیهای پروژه به شما توضیح دهد. پس از انتخاب شرکا، شرکت سازنده و تعداد سازندگان، باید مراحل زیر را طی کنید:

 

  1. مالک یا مالکین همراه با تمامی شرکا و سازندگان باید به یک دفتر وکالت یا دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند. نوشتن قرارداد در مکانهای نامعلوم ممکن است منجر به از بین رفتن ضمانت اجرایی شود.

 

  1. در قوانین مشارکت در ساخت تأکید شده است که تعهدات هر یک از شرکا باید به صورت رسمی و واضح در حضور مسئولین دفاتر رسمی ذکر شود.

 

  1. سود و سهم همهٔ شریکها باید به صورت شفاف و کامل در قرارداد نوشته شود.

 

4. اگر نیاز به ضمانتهای اجرایی، تعهدات و سایر موارد وجود دارد، باید آنها به عنوان شرایط اصلی در قرارداد ذکر و نوشته شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.