تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

طلاق رجعی چیست؟ شرایط طلاق رجعی در 1402

شرایط طلاق رجعی در 1402

طلاق رجعی 

در سالیان اخیر زندگی های زیادی به خاطر مسائل اقتصادی و اجتماعی دچار بحران شده و از هم پاشید. معمولا زن و شوهرهایی که از هم جدا می شوند بعد از جدایی به صورت پیش فرض طلاق رجعی هستند و می توانند در زمان عده پیش یک دیگر برگردند.

البته در مواردی که طلاق غیر قابل بازگشت باشد این امکان وجود ندارد، طلاق بائن دقیقا چنین حالتی می باشد و مرد برای این که دوباره پیش همسرش برگردد باید از نو عقد کند تا با هم محرم باشند و بتوانند پیش هم زندگی کنند.

طلاق انواع و اقسام گوناگونی دارد که یکی از این انواع طلاق رجعی می باشد. در این نوع از طلاق زوجین در صورتی که پشیمان شوند می توانند در مدت زمان عده پیش یک دیگر بازگشت کنند و زندگی را طبق روال گذشته در کنار یک دیگر ادامه دهند.

در واقع دین و شریعت اسلام با پیش بینی چنین مسائلی اصل و مبنا را بر این گذاشته است که اگر زوجین پشیمان شدند بتوانند دوباره بدون این که هیچ منع قانونی و عرفی باشد با هم زندگی را از سر بگیرند و به هر نحوی بنیان خانواده حفظ شود.

حفظ شدن بنیان خانواده برای اسلام به این دلیل مهم است که با حفظ آن در واقع یک جامعه سالم و با نشاط شکل می گیرد. در حقیقت طلاق رجعی موجب می شود که زنان و مردان جامعه از فساد دور مانده و جامعه را به فساد نکشانند.

آمارهایی که از جامعه غرب در سالیان اخیر منتشر شده است نشان می دهد که تضعیف بنیان خانواده در آنجا و نبودن قوانینی مثل طلاق بازگشت پذیر موجب شده است تا زنان و مردان به روابط خارج از ازدواج روی بیاورند که همان باعث به فساد کشیده شدن جوامع آنها شده است.

اسلام از همان بدو پیدایشش پی برده بود که اگر بخواهد جامعه خود را از فساد دور نگه دارد باید قواعد و قوانینی را مورد استفاده قرار دهد که بر طبق قرآن است. مسائلی مثل طلاق رجعی ریشه در قرآن و حدیث دارد و تا حدود زیادی توانسته است جامعه را از فساد دور کند.

البته باید این نکته را در نظر گرفت که در هر جامعه ای افرادی پیدا می شوند که بر خلاف قوانین عمل کنند و باعث فساد شوند. در جامعه اسلامی هم علیرغم بودن طلاق رجعی و قوانینی از این دست چنین مشکلاتی وجود دارد و نمی توان منکر آن بود که افرادی به فساد می پردازند.

طلاق رجعی چیست؟

برای پیدا کردن یک مشاوره حقوقی با تجربه برای موفقیت در انواع پرونده های حقوقی اینجا کلیک کنید.

دلیل وجود داشتن طلاق رجعی:

ماده 1148 قانون مدنی می گوید که در طلاق رجعی شوهر در زمان برقرار بودن عده می تواند پیش همسر خود باز گردد که یکی از بهترین ویژگی های احکام طلاق اسلامی به حساب می آید که بنا را در هر صورت بر این گذاشته است که زندگی خانوادگی را بتواند حفظ نماید.

اما دلیل این که چرا چنین قانونی پیش بینی شده است این می باشد که شاید بتواند حتی زندگی ها را با این وقفه چند ماهه در مواردی از نو حفظ نماید. بسیار پیش می آید که زن و مرد بنا بر شرایط جدا می شوند ولی بعد از جدایی متوجه اشتباهی که کرده اند می شوند و راه برای بازگشتشان به یک دیگر باز است.

وجود چنین قوانین پیش رویی در دین اسلام موجب می شود تا بنیان خانواده حتی بعد از طلاق این امکان را داشته باشد تا خود را از نو بسازد. این قاعده باعث می شود تا راه بازگشت زن و شوهر بعد از طلاق رجعی به یک دیگر باز باشد و بتوانند پیش هم بازگشت کنند.

 

شرایط طلاق رجعی در سال 1402 هجری شمسی:

معمولا اولین شرایطی که بعد از طلاق رجعی یعنی بازگشت زوجین به هم اتفاق می افتد به اراده مرد بستگی دارد. از آن جایی که حق طلاق در اسلام با مرد است برگشت کردن هم به نظر او بستگی دارد و باید تصمیمش را بگیرد و اقدامات لازم را صورت دهد.

نیازی نیست که مرد حتما از قبل به زن اعلام کند که قصد برگشتن دارد می تواند به طور ناگهانی هم به سراغش برود و قصد خود را برای استفاده از از این اصل به استحضارش برساند. با اعلام کردن و پذیرش زن بلافاصله بین آنها پیوند زناشویی برقرار می شود.

یکی از مهم ترین نکاتی که در طلاق رجعی و بازگشتن بعد از آن اهمیت دارد و لازم است بدانید این می باشد که بعد از برقراری پیوند دوباره بین زن و مرد نفقه بر گردن مرد می افتد و باید طبق سنوات گذشته آن را به زن خود بپردازد. همچنین این رجوع باید ظرف مدت زمان یک ماه در اسناد رسمی ثبت گردد تا جلوه و ظاهر قانونی پیدا کند.

شرایط طلاق رجعی در سال 1402 هجری شمسی

دو طرف برای بازگشت به هم رضایت داشته باشند:

اولین اصل و مهم ترین اصل در طلاق بازگشت پذیر این است که دو طرف بعد از این که وارد مدت زمان عده شدند و مرد اراده برای بازگشت داشت این رضایت در زن هم وجود داشته باشد. اگر زن رضایت نداشته باشد نمی شود دوباره چنین پیوندی برقرار شود.

در واقع اراده با مرد است و رضایت باید از طرف زن اتفاق بیفتد وگرنه چنین پیوندی دوباره نه عرفا و شرعا نمی تواند قانونی باشد. طلاق به این شیوه مهم ترین مزیتش قوی کردن بنیان خانواده می باشد که این احتمال بر جا می ماند تا دوباره حفظ شود.

مطالعه بیشتر: طلاق بائن چیست ؟ شرایط طلاق بائن در 1402

در طلاق رجعی احتمال محکم شدن دوباره پیوند زناشویی هست:

مرد و زن اگر نخواهند به هم دیگر بازگشت کنند یکی از راه هایش این می باشد که مرد در زمان طلاق اصطلاحا او را سه طلاقه نماید تا دیگر نتواند به او برگردد. البته این بازگشت شرایطی دارد و ابدی نیست. اگر زن دوباره با یکی ازدواج کند و جدا شود دوباره می تواند بینشان پیوند شکل بگیرد.

اگر اسلام اصلی تحت عنوان طلاق رجعی را بنیان گذاشته است می خواهد که اگر در آینده زوجین پشیمان شدند بتوانند دوباره پیش هم برگردند و زندگی را از سر بگیرند. در بسیاری از این طلاق ها پای یک بچه هم در میان است و جدایی زن و شوهر مشکلات زیادی را برای او رقم خواهد زد.

آیا طلاق رجعی در شناسنامه زوجین ثبت می شود؟

برای ثبت شدن طلاق رجعی در شناسنامه باید شرایطی اتفاق بیفتد تا این امر ممکن شود. اولین نکته رضایت زن و مرد است که اگر به این کار متمایل باشند دفترخانه ها نسبت به ثبت آن اقدامات لازم را صورت خواهند داد.

شرط دوم این است که دو نفر شاهد باید شهادت بدهند که در زمان این شیوه از طلاق زوجه در یک واحد مشترک به مدت زمان عده با هم بوده اند تا شرایط برای اقدامات بعدی مهیا شود. در واقع اگر این شرایط اتفاق نیفتد دادگاه دستور برای چنین کاری نخواهد داد.

آثار طلاق رجعی بر روی ارتباط زوجین با هم:

زوج هایی که طلاق رجعی بر آنها جاری شده باشد مطلقه رجعیه نام دارند و از زمان جاری شدن صیغه تا زمان اتمام عده ارتباطشان به طور کامل قطع نمی شود و این امکان وجود دارد که به هم برگشت کنند. این نوع طلاق بنا بر قانونی آثاری بر جا میگذارد که در زیر نظر شما را به آن جلب می نماییم.

بنا بر قانون 8 امور حسبی اگر یکی از زوج ها در زمان این سبک از طلاق در زمان عده فوت نماید دیگری از او ارث خواهد برد.

در طول مدت عده مرد اجازه ندارد با خواهر همسر ازدواج نماید اشکال شرعی دارد.

مرد اگر بخواهد ازدواج کند در زمان عده باید از همسرش اجازه بگیرد.

در طول مدت عده مرد وظیفه دارد به همسرش نفقه بپردازد.

اگر در زمان مدت عده مرد با زن رابطه جنسی برقرار کند به عنوان رجوع محسوب خواهد شد.

اگر شوهر در زمان عده فوت کند زوجه باید مدت زمان چهار ماه و ده روز عده نگه دارد، سپس مجاز به ازدواج است.

زن در طول مدت عده وظیفه دارد در جایی که شوهرش تعیین می کند زندگی نماید مگر این که با هم توافق کرده باشند.

 توصیه می کنم حتما به مقاله ی شرایط مهریه در انواع طلاق سر بزنید.

در انتها

همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید طلاق رجعی به نوعی از طلاق گفته می شود که بعد از جاری شدنش توسط دادگاه این راه در زمان عده باز است تا زوجین اگر پشیمان شدند بتوانند پیش یک دیگر بازگشت کنند و بنیان خانواده ای را که شکل داده بودند حفظ نمایند.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت خدمات الکترونیکی حقوقی با سال ها تجربه در زمینه مسائل خانواده به خصوص طلاق این آمادگی را دارد تا خدمات مشاوره ای و وکالتی خود را به شما زوجین عزیز ارائه نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید تا همکارانمان راهنمایی تان کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.