انواع شرکت های قابل ثبت در ایران
یکی از روش هایی که افراد می توانند به فعالیت های اقتصادی بپردازند در انواع شرکت های قابل ثبت در هر کشور می باشد. این شرکت ها از نظر محتوا و ماهیت تفاوت هایی با یک دیگر دارند که همین باعث می شود تا افراد با توجه به بودجه یا انگیزه ای که دارند به سمت آنها کشیده شوند.
برای فعالیت های اقتصادی در سطح کلان پول یکی دو نفر کفایت نمی کند و معمولا افرادی که ایده راه اندازی شرکت را ارائه می نمایند هدفشان این است که با جذب سرمایه گذاران مختلف توانایی مالی را افزایش بدهند تا کارها به نحو بهتری بر روی غلتک بیفتد.
معمولا سرمایه گذاران قبل از این که حرکتی صورت دهند باید انواع شرکت های قابل ثبت را به خوبی بشناسند. در واقع شناخت دقیق این شرکت ها است که موجب می شود تا افراد انتخابی متناسب با انگیزه و بودجه خود انجام دهند.
قطعا انگیزه اول تمامی سرمایه گذاران دغدغه مالی می باشد و به همین دلیل سعی می نمایند تا انواع شرکت های قابل ثبتی که وجود دارد را ابتدا بشناسند تا بعد از سرمایه گذاری دغدغه و منافع مالی آنها را بتواند به خوبی تامین نماید.
جمع شدن بودجه زیاد به واسطه سرمایه گذاران زیاد کمک می کند شرکت تمامی امکاناتی را که نیاز دارد تا فعالیت اقتصادی خود را با بهترین شرایط ممکن آغاز نماید به خوبی تهیه کند و در مسیر صحیح توسعه و پیشرفت قرار بگیرد.

شرکت یعنی چه؟
به مجموعه ای گفته می شود که سرمایه گذاران زیادی در آن مشارکت کرده اند تا چرخ های تولیدش به گردش در بیاید. در این مجموعه با توجه به بودجه و طرحی که از قبل تعیین شده بود فعالیت ها توسط فردی یا یک تیم مدیریتی دنبال می شود.
در انواع شرکت های قابل ثبتی که معمولا وجود دارد تیم های مدیریتی تصمیم میگیرند که کدام یک از عنوان متناسب با فعالیت شرکتی است که شکل داده اند و در اسناد رسمی و ثبتی باید زیر آن عنوان به بقیه افراد معرفی شود.
ثبت شرکت چه مزیت هایی دارد؟
انواع شرکت های قابل ثبت بزرگترین مزیتی که دارند کسب اعتبار است. زمانی که در اسناد رسمی ثبت می شوند و تضمین های کافی را برای فعالیت به دولت می دهند با توجه به نوع ماهیت خود این امکان را به دست می آوردند که دست به جذب سرمایه گذار بزنند. همچنین در طی دوره های مختلف از سوی دولت ممکن است با معافیت مالیاتی و یا موارد دیگر که برای بهتر شدن اوضاع اقتصاد کشور برای شرکت ها در نظر گرفته می شود شامل حالشان گردد.
انواع شرکت های قابل ثبت در ایران:
برای این که بهتر با انواع شرکت های قابل ثبت آشنا شوید در ادامه هر یک از آنها را نام برده و خیلی مختصر که در حوصله این مقاله بگنجد دست به معرفی کردنشان خواهیم زد.
شرکت با مسئولیت محدود:
یکی از انواع شرکت های قابل ثبت در ایران است که مزایا و محدودیت های خود را دارد. این شرکت با دو نفر نیز می تواند تشکیل شود تا برای فعالیت های اقتصادی مورد بهره برداری قرار بگیرد. این شرکت به این جهت محدود خوانده می شود که بسیاری از مزایای یک شرکت عام را ندارد.
شرکت مسئولیت محدود اجازه این را ندارد که خود را در بورس به ثبت برساند. سهامش قابلیت خرید و فروش در بازار را ندارد بلکه به صورت اسناد و برگه هایی است که دارنده آنها باید برایشان به دنبال مشتری بگردد بلکه نقد شود.
شرکت تضامنی:
یکی از انواع شرکت های قابل ثبت در ایران تضامنی نام دارد که برای امور تجاری بین دو یا چند نفر شکل می گیرد. اگر دارایی یا سرمایه شرکت برای تادیه کفایت نکند هر یک از شرکا در صورتی که شرکت ورشکسته شود و قرض بالا بیاورد مسئول پرداخت آنها طبق ضمانتی که داده اند می باشند.
مهم ترین نوع شرکت هایی که به صورت تضامنی دارند فعالیت می کنند می شود از صرافی ها نام برد که بر اساس قوانین بانک مرکزی تاسیس می شوند تا بتوانند خدمات مربوط به خرید و فروش ارزهای خارجی را به مشتریان خود ارائه نمایند.
شرکت مختلط غیر سهامی:
یکی از انواع شرکت های قابل ثبت در ایران می باشد که که به امور تجاری بین چند نفر مربوط است. این شرکت ها معمولا به صورت محدود بوده و اجازه انتشار سهام در بازارهایی مثل بورس را ندارند مگر این که در قوانین خود دست ببرند و ماهیت خود را تغییر دهند. در این شرکت ها میزان سرمایه است که جایگاه شما را تعیین می کند که سهام دار خرد باشید و یا این که با داشتن بخش زیادی از سهام وارد هیئت مدیره شوید.
شرکت مختلط سهامی:
یکی دیگر از انواع شرکت های قابل ثبت در ایران می باشد که به وسیله یک عده شرکای سهامی و چند نفر ضامن تشکیل می شود. این شرکت ها اجازه ارائه سهام خود در بورس را دارند تا بدین وسیله بتوانند بخشی از سرمایه ای را که احتیاج دارند تامین نمایند. در این شرکت ضامن علاوه بر شراکت وظیفه دارد که در صورت بدهی شرکت آنها را تسویه نماید تا مشکلاتی قانونی دامن گیر شرکای سهامی نشود و شرکت به ورشکستگی نرسد.
شرکت نسبی:
یکی از انواع شرکت های قابل ثبت در ایران است که برای امور تجاری مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل می شود. در این شرکت ها هر یک از شرکا میزان سرمایه شان کاملا مشخص است و بر اساس آن در سود یا ضرر مشارکت می کنند. در زمان ثبت این شرکت ضرورت دارد تا اسم یکی از شرکا نوشته شود و بقیه به عنوان شرکا یا برادران در سند از آنها یاد شود تا وجه قانونی پیدا کند. نکته مهم این شرکت این است که سرمایه باید توسط شرکا تامین گردد و این امکان وجود ندارد که خود را در بازار بورس به ثبت برساند.

شرکت تعاونی:
یکی از انواع شرکت های قابل ثبت در ایران می باشد که به منظور تهیه کردن اقلام و کالاهای مردم یک منطقه یا افراد شاغل در یک شرکت تاسیس می گردد. این شرکت ها معمولا به وجود می آیند تا اقلام و کالاها را با قیمت مناسب به دست مردم برسانند و باعث شوند تا فشارهای اقتصادی اندکی از روی دوش آنها برداشته شود.
بر اساس قوانینی که وجود دارد تعداد اعضا در شرکت های تعاونی نباید کمتر از 7 نفر باشد. در این شرکت ها میزان سرمایه اهمیت ندارد بلکه تعداد افرادی که مشارکت می نمایند از درجه اولویت بالاتری برخوردار است و در نهایت فعالیت در آن به نحوی کمک حال یک جامعه کوچک از افراد می شود.
شرکت بازرگانی:
یکی دیگر از انواع شرکت های قابل ثبت در ایران است که معمولا با ثبت کردنش مالک یا مالکان آن قادر خواهند بود تا دست به واردات یا صادرات محصولات مد نظر خود بزنند. در این شرکت ها سرمایه هر چه بیشتر باشد حجم بیشتری کالا را می توان وارد یا صادر کرد و از نظر اقتصادی به نفع شرکا تمام خواهد شد.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید انواع شرکت های قابل ثبت در ایران هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. در واقع تفاوت های میان آنها باعث می شود تا سرمایه گذاران با توجه به نیاز و بودجه خود به سمت یکی از آنها گرایش پیدا کنند.
در آخر لازم به ذکر است که شرکت خدمات الکترونیکی حقوقی با سال ها تجربه در زمینه انواع شرکت های قابل ثبت در ایران، آمادگی دارد تا به شما تجار عزیز کمک نماید تا آنها را متناسب با حرفه خود راه اندازی کنید. برای به دست آوردن اطلاعات لازم با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاص فرمایید تا همکارانمان راهنمایی تان کنند.