تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

سهم ارث زن از شوهر چقدر است؟ شرایط دریافت ارثیه

سهم ارث زن از شوهر چقدر است؟ شرایط دریافت ارثیه لگاپین

بعد از فوت شدن افراد کنترل دارایی هایی باقی مانده از آنها سلب و در صورت داشتن وارث اختیار دست آنها می افتد. بحث میزان سهم ورثه متوفی گاهی اوقات پایه بسیاری از اختلافات میان نزدیکان می شود و دلیلش هم عدم آگاهی کافی از قواعد و قوانین حقوقی است.

در زمان تقسیم ارثیه زن از شوهر نیز نفع می برد اما تا صحبت از ارث و میراث می شود همه به یاد فرزندان فرد متوفی می افتند، قوانین مدنی میزان ارث بردن زن از شوهر را دقیقا مشخص کرده است که سهمیه اش به چه میزان می باشد و باید به او پرداخت کرد.

در میان مردان تعدد زوجات در پاره ای از اوقات وجود دارد، ادعایی مبنی ارث زن از شوهر به طور قطع زمانی از سوی دادگاه و وراث دیگر پذیرفته خواهد بود که زمان فوتش در عقد دائم بوده باشد تا سهمیه ای از اموال برای او نیز تعیین شود.

طبق قوانین اگر زن نوع عقد موقت باشد مشمول ارث نخواهد شد و فقط در صورتی که مهریه را دریافت نکرده باشد می تواند مدعی آن باشد تا از اموال فرد متوفی آن را دریافت دارد. به طور کل یکی از قوانین ازدواج موقت این است که افراد قبول می کنند به هیچ عنوان از هم دیگر ارثی نبرند.

برای این که شما خواننده عزیز و گرامی در زمینه ارث زن از شوهر و میزان سهمیه و شرایط دریافتش بیشتر آشنایی پیدا کنید در ادامه بر اساس موادی که در قوانین مدنی مربوط به ارث و میراث موجود دارد موضوع را بیشتر به شما تفهیم خواهیم کرد.

 

برای اطلاع از نحوه تنظیم قرارداد روی لینک کلیک کنید.

 

سهم ارث زن از شوهر چقدر است؟ شرایط دریافت ارثیه

 

قوانین مربوط به سهم ارث زن از شوهر:

** از جمله کسانی که بعد از فوت از مرد متوفی در صورتی که با او ازدواج کرده باشد مشمول ارث می شود، زن یا همان زوجه او می باشد. در ماده 864 قانون مدنی صریحا در خصوص ارث زن از شوهر اشاره شده است که: از جمله اشخاصی که به موجب نسبت مشمول دریافت ارث می شوند هر یک از زوجین هستند که در حین فوت دیگری زنده مانده باشند. همین ماده خود به تنهایی ثابت می کند که زن از شوهرش سهم ارث دارد و باید فرزندانش به او حقش را بپردازند.

* نکته مهم دیگری که در خصوص ارث زن از شوهر قابل توجه است این می باشد که که تنها در صورتی زن از شوهر خود میتواند ارث ببرد که با او عقد دائم کرده باشد. براساس ماده 940 قانون مدنی، زوجینی که ازدواج آنها به صورت دائمی بوده باشد می توانند از یکدیگر ارث ببرند.

البته لازم است بدانید در صورتی که مشکلات دیگری در زمینه ارث زن از شوهر تحت عنوان موانع ارث وجود داشته باشد اوضاع تغییر خواهد کرد، به عنوان مثال زنی شوهر خود را بر اثر اختلافات یا طمع به مالش به قتل برساند یا کافر نیز باشد هیچ گونه ارثی را طبق قوانین از او نخواهد برد.

* همچنین لازم است بدانید که در قضیه گرفتن ارث زن از شوهر نوع عقد زمان فوت شوهرش نباید به صورت موقت باشد چون به هیچ عنوان چیزی به او نخواهد رسید، حتی اگر در زمان عقد موقت در سند ازدواج قید کرده باشند که ارث ببرد با توجه به این که بر خلاف قوانین است این نوع توافق از نظر دادگاه به هیچ عنوان پذیرفته نیست مگر این که دیگر وراث شرط قید شده در سند را بپذیرند.

اما اگر فردی مایل باشد به زوجه اش که با وی در نکاح موقت می باشد مالی تعلق بگیرد می تواند با استفاده از وصیت نامه و تنظیم رسمی اش در دفترخانه کاری کند تا بدین ترتیب مال و ارثی را بعد از مرگش به او برساند.

* در خصوص ارث زن از شوهر بعد از طلاق لازم است بدانید که زوجین بعد از طلاق نمی توانند از هم ارث ببرند مگر این که شرایط ماده 943 قانون مدنی پیش بیاید که می گوید اگر مرد زن خود را طلاق بدهد، در صورتی که این طلاق رجعی باشد و مرد یا زن در طول مدت عده فوت نماید، دیگری از او ارث خواهد برد.

همچنین به موجب ماده 944 قانون مدنی اگر شوهر در حالی که زنش مریض است او را طلاق دهد و در ظرف تقریبا یک سال از تاریخ طلاق به همان مرض فوت کند، در صورتی که ازدواج مجدد نکرده باشد می تواند سهم ارث بگیرد حتی اگر نوع طلاقشان بائن باشد.

برای آگاهی از خدمات وکیل پایه یک دادگستری ما، حتما روی لینک بزنید.

 

ارث زن از شوهر در صورت داشتن فرزند:

* در خصوص سهم ارث زن از شوهر باید گفت که اگر زن فرزند داشته باشد با حالتی که هیچ فرزندی نداشته باشد شرایط و قوانین متفاوت است. ضمنا دقت کنید که وجود فرزند و یا عدم وجودش اهمیت دارد که منظور تا زمان فوت شخص حقیقی است، یعنی ملاک این است که فرزند حاصل ازدواج آنها باشد نه عقدی که پس از مرگ او ممکن است زوجه با دیگری کرده و بچه دار شده باشد.

* بر اساس ماده 913 فقه اسلامی قوانین مدنی، سهم ارث زن از شوهر، در صورتی که زن از شوهرش صاحب فرزندی شود یک هشتم از کل دارایی ها می باشد. همچنین بر اساس ماده 946 قانون مدنی میزان ارث زن از اموال شوهرش در صورت داشتن فرزند زنده، یک هشتم از اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از هر چیزی شامل زمین، ساختمان، بنا و درختان باشد می شود.

توصیه می کنم حتما به مقاله ی جدیدترین قوانین ارث از پدر در ایران را بدانید! سر بزنید.

با لگاپین سهم ارث زن از شوهر چقدر است؟ شرایط دریافت ارثیه

 

ارث زن از شوهر در صورت نداشتن فرزند:

* همانطور که در بالا توضیحات را خواندید و حتما متوجه شدید فرزند دار بودن یا نبودن مرد هنگام فوت بر میزان دریافت ارث زن از شوهر بسیار تاثیر گذار است. بر اساس آن چه که در قانون مدنی اشاره شده و آمده است: سهم زن از اموال منقول و غیر منقول شوهر در صورت نبود فرزند بیشتر است.

اگر مردی فوت کند در حالی که هیچ فرزندی از زن خود نداشته باشد، میزان سهم زن از اموال به جا مانده از شوهرش به یک چهارم افزایش می یابد. همچنین بر اساس ماده 946 قانون مدنی میزان ارث زن از شوهر در صورت نبودن هیچ گونه فرزندی یک چهارم از کلیه اموال منقول و یک چهارم از بهای اموال غیر منقول می باشد.

* دیگر نکته مهمی که در رابطه با ارث زن از شوهر وجود دارد به موضوع چند زوجه بودن مرد بر می گردد، در این جور مواقع معمولا قانون ارث را به تساوی بین تمامی زوجه ها اگر عقدشان دائمی باشد تقسیم می نماید تا هیچ گونه اختلافی پیش نیاید.

ضمنا در صورتی که مرد فوت شده دو زن داشته بوده باشد و هر کدام فرزند هم داشته باشند، تقسیم اموال شوهر بدین صورت است که سهم شرعی زوجه از اموال ابتدا جدا می گردد و سپس به طور کاملا مساوی در صورتی که هر دو زن عقد دائمی بوده باشند میانشان تقسیم می شود.

 مطالعه بیشتر: دفتر وکالت: پیشروی در جستجوی عدالت و مشاوره حقوقی

در انتها

همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید سهم ارث زن از شوهر قواعد و قوانین مربوط به خود را دارد که بعضی جزئیات در میزان سهم تغییراتی اساسی ایجاد می کند، به عنوان مثال فرزند داشتن یا نداشتن زن بر روی میزان ارث اثر دارد، دانستن این نکات در حقیقت می تواند کمک کند تا زن بعد از فوت شوهر به حق قانونی خود به دور از اختلافات خانوادگی برسد.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت حقوقی لگاپین با سال ها سابقه در زمینه حل اختلافات مربوط به ارث و میراث، آمادگی دارد تا خدمات مشاوره ای، ثبت شرکت، تنظیم قرارداد و وکالت خود را به شما خانم های همسر مرحوم شده ارائه نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره حقوقی با شماره واحد پشتیبانی ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.