مزایای قرارداد پیمانکاری چیست؟
برای استخدام کارگران مورد نیاز پروژه ها شیوه های گوناگونی وجود دارد که یکی از این روش ها قرارداد پیمانکاری است. در این شیوه شرکت ها برای تامین نیروی کار خود با یک عامل بیرونی که به نیروی کار مورد نیاز دسترسی دارد ارتباط برقرار می کنند.
یک پیمانکار آزاد که جزوی از شرکت نیست تعدادی نیروی کار زیر دست خود دارد که به دنبال کار هستند. شرکت هایی که به دنبال نیرو هستند با قرارداد پیمانکاری که با آنها می بندند نیروی خود را تامین می کنند که مزیت هایی دارد.
معمولا تامین کردن نیرو به شیوه قرارداد پیمانکاری از نظر اقتصادی به نفع شرکت ها تمام خواهد شد. معمولا این نیروها به صورت کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت در اختیار شرکت ها قرار می گیرند تا شرکت بتواند کارهای خود را پیش ببرد.
استفاده از نیروها به شیوه قرارداد پیمانکاری به نفع شرکت می باشد که دنبال نیرو می گردد. شرکت ها برای استفاده از این کارگران هزینه کمتری می پردازند که همین باعث می شود تا بتوانند تعداد کارگر بیشتری برای خود تامین نمایند.
در قرارداد های دائمی شرکت ها موظف هستند که طبق قانون کار به کارگران حقوق بدهند و اگر چنین نکنند از قانون تخطی کرده و افراد می توانند آنها را مورد پیگرد قرار دهند اما در قرارداد پیمانکاری چنین مشکلی وجود ندارد و کارگر با پیمانکار قرارداد دارد و پیمانکار با شرکت قرارداد دارد.
اگر در قرارداد پیمانکاری مشکلی پیش بیاید کارگر نمی تواند از شرکت شاکی شود بلکه باید از پیمانکاری که او را معرفی کرده است شاکی شود تا بلکه بتواند به حقوقی که از دست رفته است دست پیدا کند.
سوای این مشکلاتی که قرارداد پیمانکاری برای کارگران دارد ولی به طور کل برای شرکت ها و کارخانه هایی که پرسنل زیادی دارند مقرون به صرفه می باشد. در واقع این شیوه باعث می شود تا توانمندی اقتصادی شرکت ها کمتر به چالش کشیده شود.
معمولا پیمانکاری که به شیوه قرارداد پیمانکاری کارگران را به کارخانه معرفی می کند چیزی را تحت عنوان دستمزد از کارخانه و از کارگر دریافت می کند. البته شیوه گرفتن دستمزد بستگی به قراردادی دارد که کارگر با او می بندد.
در بعضی از قرارداد پیمانکاری کارگر بعد از تامین کار یک هزینه می پردازد و تمامی می شود، ولی در بعضی از این قراردادها عهد می کند که مبلغی به صورت ماهانه از روی حقوقش به پیمانکار برسد تا حسابش بابت جور کردن کار صاف شود.
البته هر جور که کارگر در قرارداد پیمانکاری با سرپرست خود قرارداد داشته باشد به خاطر سفته و ضمانت هایی که می دهد مجبور می شود تا آنها را دقیق و درست به جا آورد تا سرپرست مجبور نشود اقدامات قانونی بر علیه او صورت دهد.
مطالعه بیشتر: قرارداد شراکت چیست؟ + انواع قرارداد همکاری
قرارداد پیمانکاری یعنی چه؟
نوعی قرارداد است که شرکت ها برای تامین نیروی کار خود به بعضی شرکت های تامین کارگر یا اوستا کار مراجعه می نمایند تا بتوانند کارهای مربوط به پروژه خود را بدون این که نسبت به استخدام کارگر اقدام کنند پیش ببرند. در واقع شرکتی که با آنها قرارداد می بندد نیرو را تامین می کند و کارها را به سرعت پیش می برد.
4 مورد از مهم ترین مزیت های قرارداد پیمانکاری:
تنظیم قرارداد با شرکت هایی که کارگر تامین می نمایند برای کارخانه ها و شرکت ها مزایایی دارد که همین موجب می شود تا آنها از این سبک از قرارداد استقبال نمایند و بخش زیادی از نیروهای کار خود را به این طریق تامین نمایند.
تجربه نشان داده است که چنین قراردادهایی در نهایت به نفع صاحبان تجارت خواهد بود زیرا بعد از پایان قرارداد ضرورتی ندارد تا کارگران را حفظ نموده و به آنها حقوق بدهند و یا این که خود را با مراجع قانونی درگیر نمایند.
در واقع هر چقدر قرارداد پیمانکاری به نفع شرکت ها و کارخانه ها است به ضرر کارگرانی است که به این شیوه مدتی مشغول به کار می شوند و سپس مدتی ممکن است بی کار شوند تا دوباره جایی مشغول به فعالیت شوند.
کارگر حرفه ای در اختیار شرکت ها قرار می گیرد:
بزرگترین مزیتی که یک قرارداد پیمانکاری برای کارخانه ها دارد این است که کارگران کاملا حرفه ای در اختیارشان قرار می گیرد و از نظر پیش رفتن کارها خیالشان راحت خواهد بود چون نیاز نیست به دنبال چنین مجموعه کاربلدی بگردند.
بیرون کارگر زیاد است ولی کارگری که کاملا حرفه ای باشد و اصول را به خوبی بداند سخت گیر می آید از همین رو قرارداد پیمانکاری به نفع صاحبان تجارت تمام می شود بدون این که دست به تربیت نیرو زده باشند در یک مدت زمان محدود به چنین نیروهایی دسترسی پیدا می کنند.
از نظر اقتصادی به نفع شرکت ها است:
شرکت ها همیشه به دنبال راه هایی می گردند تا هزینه های جاری خود را کاهش دهند تا میزان سود بیشتری نصیب سهامداران آنها شود. یکی از روش هایی که در واقع به این هدف خود می توانند برسند قرارداد پیمانکاری می باشد که می بندند.
در واقع این قرارداد باعث می شود که غیر از مدت زمانی که پروژه در شرکت جریان دارد دیگر مجبور نباشند تا هیچ هزینه ای را به جیب کارگر بریزند. در واقع اگر کارگر استخدام کنند نخواهند توانست دست به چنین عملی بزنند و مشکلات قانونی درست می شود.
نیاز نیست که خودشان به دنبال کارگر حرفه ای بگردند:
تربیت کردن یک کارگر حرفه ای و یا پیدا کردنش از بیرون بسیار سخت است. به خصوص اگر بخواهی دست به تربیت بزنی یک بازه زمانی مفید را برای تربیت او از دست می دهی که همین موجب می شود کارها سر وقت به انجام نرسد.
گشتن دنبال کارگر حرفه ای هم قطعا کلی زمان می برد و باعث می شود تا کارها کند پیش برود. در هر صورت اگر کارها سریع پیش نرود کارخانه در آن بازه زمانی متحمل خسارت خواهد شد که اصلا اتفاق خوبی محسوب نمی شود، به همین دلیل قرارداد پیمانکاری کاملا مناسب می باشد.
کارها با چنین قراردادهایی بهتر و دقیق تر پیش می رود:
یکی از مزایایی که موجب می شود تا صاحبان تجارت ترجیح بدهند که یک قرارداد پیمانکاری امضا کرده و نیروی مد نظر خود را تامین نمایند کیفیت انجام کارها است. در واقع با چنین قراردادهایی کارها بسیار بهتر و دقیق تر پیش می رود و موجب رضایت کارفرما می شود.
دلیل این که با چنین شیوه ای کارها دقیق پیش می رود به نظارت دقیق شرکت تحت قرارداد بر می گردد. شرکتی که قرارداد بسته تا پروژه را به سرانجام برساند برای این که میزان اعتبار کسب کند بر روی کار کارگرانی که تامین نموده است نظارت می کند که همین موجب می شود تا کیفیت کارها در حد بسیار زیادی بالا باشد و موجب رضایت صاحبان تجارت شود.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید شیوه های گوناگونی وجود دارد که شرکت ها برای خطوط تولید خود اقدام به تامین کارگر نمایند که یکی از این شیوه ها قرارداد پیمانکاری می باشد که امروزه با توجه به بالا بودن هزینه ها زیاد مورد بهره برداری قرار می گیرد.
در آخر لازم به ذکر است که شرکت خدمات الکترونیکی قضایی با سال ها تجربه در زمینه بستن قراردادهای تجاری و کارگری آمادگی دارد تا تجربیات خود را به صورت مشاوره در اختیار شما صاحبان تجارت قرار دهد تا بتوانید یک قرارداد صحیح با پرسنل خود ببندید. برای به دست آوردن اطلاعات کافی در این زمینه با شماره های روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.