تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

چگونه حکم توقیف اموال بگیریم؟

چگونه حکم توقیف اموال بگیریم با لگاپین

در بسیاری از پرونده ها اگر شاکی از دادگاه حکم توقیف اموال نگیرد ممکن است متهم به محض این که از جریان شکایت با خبر شود اقدام به مخفی کاری یا فروش اموال و تبدیل آنها به طلا یا دلار نماید تا از زیر تعهدات خود شانه خالی کند.

در چنین پرونده هایی که معمولا رقم های بسیار زیادی وسط است دادگاه حکم توقیف اموال منقول یا غیر منقول را صادر می کند تا متهم به اجرای تعهدات خود در طی رسیدگی به پرونده الزام پیدا کند و نتواند به هیچ عنوان راه گریزی جهت ضایع کردن حق شاکی پیدا نماید.

در ادامه برای این که بیشتر با حکم توقیف اموال آشنایی پیدا کنید ابتدا آن را برای شما تعریف می کنیم و سپس انواعش را نام می بریم تا با نحوه چگونگی اجرای این حکم آشنایی پیدا کنید و در صورت لزوم از آن بهره ببرید تا حق و حقوقتان ضایع نشود.

 

حکم توقیف اموال یعنی چه؟

حکم توقیف اموال به معنای تصرف شخص یا مقامات قضایی در اموال یا دارایی‌ های یک شخص در جریان یک پرونده قضایی است. این حکم شامل توقیف دارایی ‌ها، مسدود کردن حساب‌ ها یا قرار دادن آنها به صورت موقت یا دائم است که برای تضمین تعهد قانونی افراد به کار گرفته می شود.

به عبارت دیگر، حکم توقیف اموال به عنوان ابزاری استفاده می ‌شود تا در صورتی که فرد متهم خواست از انجام تعهدات خود سر باز بزند، دولت بتواند از اموال یا دارایی‌ هایی منقول و غیر منقول که صرفا فقط متعلق به خود او می باشد خسارت عدم به جا آوردن تعهدات را جبران نماید.

حکم توقیف اموال می ‌تواند به صورت موقت یا دائم اعمال شود. در صورتی که توقیف به صورت موقت باشد بدین معنی است که دولت یا مقام قضایی تا پایان پرونده با تعهدی معین، اموال را تحت کنترل خواهد داشت. در صورتی که توقیف به صورت دائم باشد، اموال یا دارایی ‌ها به طور کامل کنترلش به دست دولت می‌ افتد و می تواند هر تصمیمی برای سرنوشتش بگیرد.

حکم توقیف اموال ممکن است به صورت کلی بر روی تمام اموال یا بخشی دارایی‌ های یک شخص اعمال شود. معمولا نوع توقیف و تعداد دارایی‌ هایی که تحت این حکم قرار می‌ گیرند به مقررات و دستوراتی که قاضی صادر می کند بستگی دارد.

در نهایت، توقیف اموال یک ابزار و راه قانونی برای حفظ دارایی‌ ها، پیشگیری از فرار متهم یا مخفی نمودن دارایی‌ ها در بعضی از پرونده‌های قضایی می باشد. این شیوه را می‌ توان در جریان پرونده‌ های کیفری، مدنی یا تجاری بسیار حساس به کار گرفت تا متهم اقدام به فرار از تعهدات نکند.

 برای آگاهی نسبت به خدمات مشاور حقوقی ما حتما روی لینک بزنید.

 

با لگاپین چگونه حکم توقیف اموال بگیریم؟

 

انواع حکم توقیف اموال کدامند؟

این حکم معمولا در قوانینی که موجود است به دو صورت می باشد که در ادامه برای آشنایی شما توضیحات کافی را ارائه خواهیم نمود.

توقیف اموال تامینی:

یک تصمیم قضایی است که بر اساس قانون 34 احکام مدنی گرفته می شود و معمولا تا ده روز به فرد مورد نظر فرصت داده می شود تا قرار تامین را به منظور ضمانت و اجرای یک پرونده قضایی که در جریان می باشد فراهم آورد.

این حکم توقیف به صورت موقت صادر می‌شود و متهم باید با قرار تامین منتظر تصمیم نهایی قضایی در مورد خود بماند. در صورتی که بعدا از اتهام مبرا شود می تواند اختیار این اموال را کاملا به دست بگیرد.

معمولا استفاده از حکم توقیف اموال تامینی به عنوان ابزاری قانونی، تعهدات متهم را تضمین می‌ کند و از تأخیر در اجرای تعهداتش در قبال دولت یا شخص دیگر جلوگیری می‌ نماید. این ابزار قانونی موجب می شود تا متهم نتواند اقدام به مخفی کردن یا از بین بردن اموالش نماید.

همچنین بر اساس، تبصره یک ماده ۳۵ قانون احکام مدنی، مقرر شده است که محکوم‌ له می ‌تواند حتی قبل از تمام شدن مهلت ۱۰ روزه محکوم‌ علیه، اموال او را برای توقیف معرفی نماید که به این توقیف اصطلاحا توقیف تامینی یا توقیف احتیاطی گفته می شود.

توقیف اموال اجرایی:

حکم توقیف اموال اجرایی یک ابزار حقوقی و قانونی است که به اجرای یک حکم قضایی یا قرارداد مالی بین دو طرف کمک می ‌کند. همانطور که قبلا گفته شد 10 روز متهم فرصت دارد حکم را اجرا کند، ماده 49 قانون اجرای احکام مدنی می گوید محکوم ‌له می ‌تواند درخواست کند تا معادل محکوم از اموال محکوم‌ علیه توقیف گردد. در این ‌صورت، بدون فوت وقت، اقدام به توقیف اموال محکوم‌ علیه خواهد شد که به آن توقیف اجرایی می گویند.

معمولاً هنگامی که افراد نخواهند به صورت داوطلبانه مطالبات مالی را پرداخت نمایند، حکم توقیف اموال از سوی دادگاه صادر می‌شود. این حکم به مامور اجرا دستور می ‌دهد که املاک شخص یا سازمان مورد نظر را توقیف نماید تا به پرداخت مطالبات بدین صورت تضمین گردد.

حکم توقیف اموال اجرایی معمولاً شامل اموال ثابت مانند خانه یا زمین و اموال متحرک مانند خودرو یا سهام قابل اجرا است. به طور کلی هر آن چیزی که ارزش مالی داشته باشد و بتواند به طور معقول از آن پول تهیه شود در این حکم قابل توقیف است.

مطالعه بیشتر: قیمت بسته مشاوره چند است؟

نحوه اجرای حکم توقیف اموال:

قانون احکام مدنی مقررات مربوط به توقیف کردن اموال متهم را بر اساس منقول یا غیر‌منقول بودن آن تعریف کرده است. به همین دلیل لازم است پیش از هر چیز دو مفهوم مال منقول و مال غیر‌منقول را دقیقا بدانید که چیست.

اموال غیر منقول:

به اموالی گفته می شود که آنها را نمی توان از محلی به محل دیگر انتقال داد؛ مثل ساختمان و زمین و غیره که جای مشخص و ثابتی دارند وغیر‌منقول محسوب می ‌شوند.

اموال منقول:

به اموالی گفته می شود که می‌ توان آنها را از محلی به محل دیگر انتقال داد؛ برای مثال اشیایی چون ماشین و از این دست اموال منقول محسوب می‌ شوند.

نحوه گرفتن حکم توقیف اموال:

بعد از این که پرونده به دادگاه رفت و برای گرفتن حق و حقوق خود شکایت کردید اما متهم اعلام داشت که هیچ گونه مالی ندارد، از دادگاه حکم می گیرید و از طریق سازمان هایی مثل ثبت اموال و املاک تمام چیزهایی که به اسمش هست را در می آورید.

معمولا این سازمان ها با وارد کردن کد ملی فرد متهم به لیست تمام املاک و دارایی های او دسترسی پیدا می کنند و اگر چیزی به اسمش باشد طی یک نامه محرمانه به محضر دادگاه اعلام می دارند تا جهت جلوگیری از فروش آنها اقدامات لازم صورت بگیرد.

در بسیاری از موارد افرادی که محکوم می شوند اقدام به مخفی کاری اموال می نمایند، به طور مثال اموال را به اسم نزدیکان خود می زنند تا بعدا بتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند، در صورت که نسبت به این اقدام دادگاه شک کند اموال تمام نزدیکان او را نیز بررسی خواهد کرد.

معمولا در بیشتر پرونده هایی که به صورت حکم توقیف اموال عمل می کند بخش زیادی از بدهی های فرد متهم به دولت یا اشخاص طلبکار بر می گردد و پرونده هایی از این دست که مدت ها به جایی نمی رسید گره هایشان باز می شود.

 

حکم توقیف اموال

 

توقیف اموال از طریق اداره ثبت:

زمانی می توان به این اداره مراجعه کرد که بدهی و سند به وسیله سندی لازم الاجرا باشد مثل بدهی های مربوط به چک و مهریه که از این دست هستند، معمولا با مراجعه به آن اداره ده روز به متهم وقت داده می شود اقدام به دادن بدهی نماید، در صورتی که این کار را نکند باید طی سه روز مالی را برای تضمین ارائه نماید، اگر این کار را نکند اداره ثبت اقدام به توقیف می کند و اجازه معامله هیچ ملکی را به او نخواهد داد.

توقیف اموال از طریق دادگستری:

معمولا بعد از صدور حکم یا در حین رسیدگی به حکم اگر متهم، حکم صادر شده را اجرا نکند یا قصد داشته باشد که اموال خود را به دیگری منتقل کند، می شود از دادگاه درخواست توقیف اموال کرد، معمولا متهم ده روز وقت دارد تا مال متناسب با بدهی را به دادگاه معرفی نماید وگرنه دادگاه اقدامات لازم را صورت خواهد داد و اموالش را مسدود می کند.

اگر به دنبال این هستید که حکم توقیف از اموال بگیرید اما نمی دانید که باید به چه صورت عمل کنید بهتر است که اقدام به استخدام یک وکیل درجه یک در زمینه امور مالی نمایید تا با اشرافی که دارد بتواند حق و حقوقی را که دارید برایتان بگیرد.

 

در آخر لازم به ذکر است که شرکت حقوقی لگاپین با استفاده از بهترین وکیل در تهران در زمینه مسائل مربوط به حکم توقیف اموال افرادی را دارد که می تواند به شما در این موارد کمک نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد پشتیبانی ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.