تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

هر چیزی که باید درباره نفقه بعد از طلاق بدانید!

نفقه بعد از طلاق

نفقه بعد از طلاق

زمانی که زنی به واسطه عقد شرعی به همسری یک مرد می آید حق و حقوقی در زندگی او پیدا می کند که مرد باید این حق و حقوق را با توجه به جایگاه اجتماعی خود و زن بپردازد. در شرایطی که قطعا در ادامه خواهیم گفت نفقه بعد از طلاق همچنان پایدار می ماند و مرد وظیفه دارد آن را به زن بپردازد.

گاهی زن و شوهر در طول زندگی ناسازگار می شوند و کارشان به جدایی ختم می شود ولی به علت نوع جدایی یا بدهی مرد به زن همچنان نفقه بعد از طلاق برقرار است و قانون او را موظف می نماید تا آن را به همسر سابقش پرداخت کند.

نوع جدایی اگر چه مهم است ولی همیشه مرد هایی پیدا می شوند که به سختی حاضر باشند تا نفقه را به زن های خود بپردازند. در چنین مواردی بهتر است که زن به یک وکیل خبره مراجعه نماید تا با استناد به قوانین بتواند حق و حقوقی که از او دارد ضایع می شود را احیا نماید.

 برای دریافت خدمات مشاور از یک وکیل در تهران اینجا کلیک کنید.

نفقه بعد از طلاق
نفقه بعد از طلاق

نفقه یعنی چه؟

نفقه اصطلاحا به مال یا پول نقدی گفته می شود که مرد وظیفه دارد بعد از عقد رسمی و دائمی به عنوان خرج خانه و همسر خود پرداخت نماید. در شرایط خاصی نفقه بعد از طلاق هم می تواند همچنان برقرار باشد و مرد موظف خواهد بود تا آن را به همسر خود همچنان بپردازد.

همچنین مرد باید در زمان پرداخت نفقه منزلت اجتماعی همسر خود را در نظر بگیرد، به طور مثال اگر زن در زمانی که خانه پدرش بود از رفاه بسیار بالایی برخوردار بود بعد از ازدواج شوهرش نیز باید چنین رفاهی را برای او تامین نماید.

چرا مرد وظیفه دارد نفقه بپردازد؟

در قوانین اسلامی وظیفه پیش بردن زندگی بر عهده مرد می باشد و اگر زن برد باید هر طور که شده رفاه او را تامین نموده و خرج او را بپردازد در بعضی از شرایط نفقه بعد از طلاق نیز همچنان ادامه می یابد و دادگاه مرد را مجاب می کند تا آن را به همسرش بپردازد.

بعضی از زن ها قبل و بعد از ازدواج دارای تمکن مالی هستند و برای خود شغلی دارند و این مورد باعث می شود تا بعضی از مردان فکر کنند چون زن توانایی مالی دارد دیگر نباید به او خرجی بپردازند که کاری اشتباه است و در صورت اثبات در دادگاه محکوم خواهند شد.

نفقه بعد از طلاق چیست؟

در حالت عادی اگر مرد و زن جدا شوند به هیچ عنوان مرد وظیفه ندارد تا نفقه بعد از طلاق به او بپردازد مگر این که شرایطی وجود داشته باشد که اگر این چنین باشد دادگاه مرد را مجاب می نماید تا نفقه را تمام و کمال به همسر سابق خود بپردازد.

باردار بودن زن:

یکی از مواردی که باعث می شود تا نفقه بعد از طلاق همچنان بر گردن مرد باشد به موضوع باردار شدن زن بر می گردد. گاهی پیش می آید که زن و مرد در زمانی که کارهای جدایی شان به اتمام می رسد متوجه این مسئله می شوند که زن حامله است و دادگاه در جریان قرار می گیرد.

زمانی که دادگاه متوجه شود زن حامله بوده و جدا شده البته در صورتی که زن و مرد مشکلی با این موضوع نداشته باشند که بچه مال خود آنهاست و به دنبال اثباتش نباشند، دادگاه نفقه بعد از طلاق تعیین می کند زیرا هزینه زنی که حامله است و بچه در شکمش دارد در واقع با مرد می باشد.

اما اگر مرد زیر بار نرود که بچه از اوست دادگاه دستور می دهد تا آزمایش ژنتیک برای اثبات حرف زن گرفته شود و پدر بچه مشخص گردد. بعد از این که ثابت شد همسر سابق پدر بچه می باشد دادگاه مرد را موظف می نماید نفقه بعد از طلاق را در تمام آن مدتی که زن حامله بود به او بپردازد.

در قوانین اسلامی ولایت بچه با مرد است و زنی که بچه او را حامله باشد در واقع دارد باعث رشد فرزند او می شود به همین دلیل است که دادگاه نفقه بعد از طلاق را تعیین می نماید تا هزینه های زن و کودک درون شکمش تامین شود.

طلاق رجعی:

در قانون و قوانین اسلامی انواع و اقسام طلاق وجود دارد که پویایی قوانین را اثبات می کند و موجب می شود تا زن و مرد بتوانند با توجه به شرایط خود یکی از شیوه ها را انتخاب نمایند و از یکدیگر جدا شوند که بعضی از این شیوه ها نفقه بعد از طلاق نیز بر گردن مرد می باشد.

وقتی صحبت از طلاق رجعی می کنیم یعنی جدایی ای که در آن مرد و زن می توانند در طول مدت عده بدون اجازه و دخالت دادگاه به یک دیگر برگردند در صورتی که خودشان چنین چیزی تشخیص دهند. در طی دوران طلاق رجعی زن موظف است در محل مشترک با مرد زندگی کند مگر این که مرد از حق خود بگذرد.

از آن جایی که زن در محل مشترک با مرد زندگی می کند دادگاه مرد را موظف می کند تا نفقه بعد از طلاق را همچنان به او بپردازد تا رفاه او تامین باشد. بالاخره در قوانین اسلامی وظیفه پیش بردن زندگی زن با مرد می باشد و باید او را گرامی بدارد.

یکی از مواردی که می تواند باعث شود تا نفقه بعد از طلاق به زن در روش جدایی رجعی تعلق نگیرد به جدا کردن محل زندگی توسط زن بر می گردد. اگر زن قبول نکند که در جایی که مرد تعیین کرده است زندگی نماید به طبع دادگاه وظیفه تامین زن را از گردن مرد ساقط می نماید.

اصل در طلاق رجعی این است که بین مرد و زن مدتی فاصله بیفتد تا بدین صورت بتوانند فرصت فکر کردن داشته باشند و از دوباره شاید بتوانند زندگی خود را به هم گره بزنند. برای همین قانونگذاران نفقه بعد از طلاق رجعی را بر گردن مرد گذاشته اند تا زن در طول آن مدت به سختی نیفتد.

نفقه بعد از طلاق
نفقه بعد از طلاق

مطالعه بیشتر: شرایط دریافت مهریه در انواع طلاق چیست؟

آیا در طلاق های دیگر غیر از رجعی هم نفقه بعد از طلاق بر گردن مرد است؟

در دیگر روش های جدایی به هیچ عنوان مرد در قبال نفقه بعد از طلاق زن هیچ گونه وظیفه ای بر عهده ندارد زیرا قانون گذاران چنین چیزی را در نظر نگرفته اند و اصلا به صلاح ندانسته اند و به همین جهت چیزی بر گردن مرد نیست.

البته بوده مواردی که مرد نفقه بعد از طلاق که حالت رجعی نداشته است را نیز همچنان به زن خود می پرداخته با این که هیچ وظیفه ای بر گردنش وجود نداشت. در چنین مواردی که نفقه داده می شود ربط به مرام و معرفت مرد دارد زیرا می خواهد کسی که سابقا با او زیست می کرده است در این جامعه که پر از گرگ های هوس باز است برای تامین شکم خود سختی نیفتد و دستش جایی دراز نشود.

 

در انتها

همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید نفقه بعد از طلاق در دو صورت به گردن مرد می افتد زیرا قانون گذار اعتقاد دارد که در چنین مواردی زن باید طبق روال گذشته توسط مرد تامین شود و هزینه های او پرداخت شود تا آن وضعیت تغییر کند.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت خدمات الکترونیکی حقوقی با سال ها تجربه در زمینه مسائل مربوط به خانواده این آمادگی را دارد تا موضوعاتی مثل نفقه بعد از طلاق را برای شما خانوم های عزیز به سرانجام برساند. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.