در جامعه ای زندگی می کنیم که تعداد افراد مجرد به خاطر مشکلات اقتصادی و فرهنگی ای که در سالیان اخیر به وجود آمده است نتوانسته اند که به سراغ تشکیل دادن خانواده و زندگی مشترک بروند و برای همین به صورت مجردی زندگی می کنند که تعدادشان قابل توجه است.
البته لازم است بدانید که مجرد زندگی کردن فقط به خاطر تشکیل ندادن خانواده نیست بلکه تعدادی از افراد به واسطه طلاق یا مرحوم شدن همسرشان در این شرایط و موقعیت قرار گرفته اند و مجبورند به صورت مجردی به زندگی خود در جامعه ادامه دهند.
یکی از موضوعاتی که شاید بسیاری از افراد مجرد به آن فکر کنند این است که اگر مجرد از دنیا بروند تکلیف اموالشان پس از خودشان چه خواهد شد و کنترلشان در اختیار چه کس یا کسانی قرار خواهد گرفت تا از مزایای آن بهره مند شوند.
در زمینه ارث فرد مجرد نیز قواعد و قوانین حقوقی وجود دارد، اگر ناگهان فردی با چنین مشخصاتی فارغ از جنسیت چه مرد یا زن از دنیا برود بر اساس قوانین مدنی ای که در این زمینه وجود دارد سرنوشت اموالش مشخص خواهد شد.
بالاخره باید قبول کرد که هر انسان چه مجرد چه متاهل روزی طعم مرگ را خواهد چشید، بسیاری از افرادی که مجرد زیست می کنند معمولا وصیت نامه تنظیم می کنند تا تکلیف اموالشان پس از خودشان مشخص باشد، اما باید قبول کرد مرگ ناگهان اتفاق می افتد و افراد زیادی تکلیف اموالشان به دست قانون سپرده می شود تا تعیین کند ارث فرد مجرد از دنیا رفته باید به چه کسی تعلق بگیرد.
در تقسیم ارث فرد مجرد نیز طبقات ارث اثر دارد و قانون معمولا بر اساس آن با توجه به طبقه و درجه بندی اقدام به تقسیم میراث به جا مانده از او می کند تا هیچ گونه اختلاف و درگیری بین نزدیکان مربوط به او رخ ندهد و تکلیف دقیقا مشخص شود.
در ادامه این مقاله برای این که شما خواننده عزیز و گرامی با این موضوع یعنی نحوه تقسیم ارث فرد مجرد بسیار بیشتر از قبل آشنا شوید، تا جایی که متن به ما اجازه دهد قواعد و قوانین مربوط به آن را برایتان ذکر کرده و خواهیم گفت باید اموالش به چه صورت تقسیم شود.
برای آگاهی از شماره وکیل پایه یک دادگستری حتما روی لینک بزنید.
آشنایی با طبقات مختلف در زمینه تقسیم ارث فرد مجرد:
زمانی که فرد مجردی بر اثر بیماری، حادثه یا عوامل دیگر از دنیا دستش کوتاه می شود و اموالی از او بر جا می ماند برای نزدیکانش سوال پیش می آید که تکلیف اموال او که هیچ فرزند یا زنی ندارد به چه صورت خواهد بود و به چه کسانی می رسد.
در زمینه تقسیم ارث فرد مجرد نیز قواعد و قوانینی وجود دارد که معمولا بر اساس طبقات ارث تعیین می شود، اگر فرد مجرد پدر و مادرش زنده باشند که اولویت با آنها خواهد بود، در غیر این صورت بر اساس طبقه و درجه قانون تصمیم گیری می کند که میراثش به چه کسانی برسد.
اگر در طبقه اول افراد درجه اول در قید حیات باشند اولویت با آنهاست، اگر در حیات نباشند بر اساس طبقه و درجه، ارث فرد مجرد بین دیگرانی که اولویت دارند به نحو شایسته و با حمایت قانون تقسیم می شود تا همگان تکلیف اموال را بدانند.
در حقیقت همین طبقه بندی است که موجب می شود تقسیم ارث فرد مجرد به صورت کاملا دقیقی انجام بگیرد تا هیچ گونه درگیری بین اطرافیان نزدیکش رخ ندهد، در ادامه به این درجات اشاره می کنیم تا با آنها آشنایی پیدا کنید.
طبقه اول وراث شامل:
درجه اول: پدر و مادر، فرزندان درجه دوم: نوه ها و نتیجه ها
طبقه دوم وراث شامل:
درجه اول: پدر بزرگ یا مادربزرگ درجه دوم: برادر یا خواهر
طبقه سوم وراث شامل:
درجه اول: عمه ها، عموها، دایی ها و خاله ها درجه دوم: فرزندان هر کدام از افراد حاضر در این طبقه
مطالعه بیشتر: انتخاب وکیل: همراهی حقوقی در لحظههای مهم زندگی
نحوه تقسیم ارث فرد مجرد چگونه است؟
وقتی صحبت از فرد مجرد می شود یعنی فارغ از هر جنسیتی که دارد، در حقیقت جنسیت هیچ تاثیری در این مورد بر روی میزان سهم ارث برای دیگران نخواهد گذاشت بلکه بر اساس طبقات ارث سهم هر کس دقیقا مشخص می شود.
* در زمینه تقسیم ارث فرد مجرد لازم است بدانید که اگر از او مالی بر جا مانده باشد، از وراث طبقه اول پدر و مادر اگر حی و زنده باشند، اموال او به سه قسمت مساوی تقسیم می گردد، سپس طبق قوانین حقوق مدنی یک قسمت را مادر و مابقی سهم را پدر دریافت خواهد کرد و دیگر هیچ ارثی به برادر و خواهرها نخواهد رسید.
* اگر پدر یا مادر یک کدام در قید حیات باشند و دیگری از دنیا رفته باشد تمام ارث فرد مجرد به طرفی که زنده است اختصاص می یابد، در این شرایط هم باز هیچ سهمی به برادر یا خواهرانش اختصاص پیدا نخواهد کرد.
* اگر پدر و مادر فرد مجرد متوفی در زمان وفاتش در دنیا نباشند، اموال او به نسبت دو سهم برادرها و یک سهم خواهرها بر اساس قوانین حقوقی تقسیم می شود، اگر برادر و خواهرش نیز در قید حیات نباشند اموال به همان نسبت بین خواهرزاده ها و برادرزاده هایش به همین نسبت تقسیم خواهد شد.
* زمان تقسیم ارث فرد مجرد فارغ از هر جنسیتی به علت این که هیچ همسر یا فرزندانی ندارد قوانین مدنی بر اساس طبقات در حقیقت اجازه می دهد که اموال بر آن اساس به افرادی که با او قرابت بیشتر و نزدیک تری دارند برسد.
* اگر برای ارث فرد مجرد کسی در طبقه یک در قید حیات نباشد، میراثش به افراد حاضر در طبقه بعد اختصاص داده خواهد شد، این نوع تقسیم برای ارث پسر مجرد و دختر مجرد به یک صورت می باشد و با هم هیچ تفاوتی در کیفیت افراد یا میزان سهمیه ندارد.
با توجه به این که اطلاعات حقوقی اکثر افراد جامعه در زمینه تقسیم ارث فرد مجرد و موارد دیگر بسیار پایین می باشد، بهتر است که افراد در این زمینه از خدمات مشاوره ای دفترهای حقوقی ای که امروزه در بسیاری از شهرها وجود دارد استفاده نمایند.
این دفترها به خوبی راه و چاه را در زمینه نحوه تقسیم ارث فرد مجردی که از دنیا رفته است به خوبی می دانند و می توانند در وقت و هزینه شما بسیار صرفه جویی نمایند تا در اسرع وقت به حق و حقوقی که طبق قانون مدنی دارید بدون هیچ نگرانی ای برسید.
بسیاری از افراد تا صحبت از وکیل و مشاوره در زمینه تقسیم ارث و میراث می شود به اولین گزینه ای که فکر می کنند میزان هزینه اش می باشد، تجربه ثابت کرده است که نداشتن مشاور یا وکیل اگر کار در زمینه تقسیم ارث فرد مجرد به بن بست بخورد و به دادگاه بکشد، به خاطر نداشتن اطلاعات کافی و وافی زمان بر بوده و هزینه بیشتری را به آنها تحمیل خواهد کرد.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید اگر فردی به صورت مجرد از دنیا برود و هیچ فرزند یا همسری نداشته باشد قانون در مورد اموالش تصمیم می گیرد و با توجه به طبقات ارثی که وجود دارد ارث فرد مجرد بین کسانی که با او قرابت خویشاوندی نزدیک تری دارند تقسیم می شود تا تکلیف به خوبی مشخص گردد.
در آخر لازم به ذکر است که شرکت حقوقی لگاپین با استفاده از وکیل در تهران با سالها تجربه در زمینه حل مشکلات مربوط به میراث آمادگی دارد تا خدمات مشاوره ای و وکالتی خود را به شما ارائه نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره خدمات از جمله ثبت شرکت با شماره های واحد پشتیبانی ما تماس حاصل فرمایید تا همکارانمان راهنمایی تان کنند.