تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

آیا می توان ثبت شرکت با یک نفر انجام داد؟

در حقوق ایران، ثبت شرکت با یک نفر به طور کلی پذیرفته نیست و نهاد شرکت تک نفره به رسمیت شناخته نشده است. این موضوع برخلاف حقوق فرانسه است که از سال‌ها پیش امکان تشکیل شرکت‌هایی با سرمایه تک نفره را فراهم کرده است. به طور کلی برای تشکیل شرکت در حقوق ایران حداقل دو شریک لازم است. با این حال، می‌توان مواردی از شرکت‌های تک نفره را یافت مانند:

1- بسیاری از شرکت‌های دولتی به صورت تک‌نفره هستند، زیرا تمام سرمایه آن‌ها متعلق به یک شخص، یعنی دولت است.

2- برخی از شرکت‌ها در ابتدا بیش از یک شریک دارند، اما با گذشت زمان و انتقال سهام شرکا به یکدیگر، تمام سهام شرکت به یک شخص تعلق می‌گیرد. بنابراین، شرکتی که در ابتدا چند شریک داشت، به تدریج به یک شرکت تک‌نفره تبدیل می‌شود. به عبارت دیگر، تعدد شرکا در ابتدا لازم است، نه به صورت مستمر. البته باید توجه داشت که در شرکت‌های سهامی خاص و سهامی عام این امکان وجود ندارد که تمام سهام به یک سهام‌دار منتقل شود، زیرا تعداد اعضای هیئت مدیره در این شرکت‌ها به ترتیب 3 یا 5 نفر است و این افراد باید از بین سهام‌داران شرکت باشند. در این دو نوع شرکت، تعداد سهام‌داران چه در ابتدا و چه به صورت مستمر نمی‌تواند کمتر از 3 یا 5 نفر باشد.

در حوضه ثبت شرکت در تهران آماده کارشناسان ما آماده به خدمت هستند.

آیا می توان ثبت شرکت با یک نفر انجام داد؟

با بررسی قوانین و شرایط ثبت شرکت در کشور، می‌توان به این نتیجه رسید که معمولاً شرکت‌ها در ایران بر اساس همکاری حداقل دو شخص یا بیشتر تأسیس می‌شوند. اما ممکن است افرادی بخواهند شرکت خود را به صورت تک‌نفره و بدون شریکی دیگر تأسیس و اداره کنند. برای پاسخ به این سوال که آیا این امکان در سیستم ثبت شرکت در ایران وجود دارد یا خیر، ادامه مطلب را دنبال کنید.

برای رسیدن به پاسخ دقیق، ابتدا بهتر است نگاهی به انواع شرکت‌های تجاری در ایران و محدودیت‌های آن‌ها در رابطه با تعداد اعضای تشکیل‌دهنده بیندازیم.

 انواع شرکت تجاری در ایران

شرکت‌های تجاری در ایران به طور کلی به هفت نوع تقسیم می‌شوند:

– شرکت با مسئولیت محدود

– شرکت سهامی

– شرکت تضامنی

– شرکت نسبی

– شرکت تعاونی

– شرکت مختلط غیر سهامی

– شرکت مختلط سهامی

با توجه به بررسی قوانین و مقررات قانون تجارت کشور، ثبت شرکت با یک نفرامکان‌پذیر نیست. اما نباید فراموش کرد که با بررسی دقیق‌تر قوانین، شاید بتوان به مدلی رسید که امکان اداره ثبت شرکت با یک نفرفراهم شود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد، ادامه مطلب را دنبال کنید.

نکات ثبت شرکت با یک نفر

همانطور که اشاره شد، قانون‌گذار به وضوح مشخص کرده است که حداقل تعداد افراد برای ثبت شرکت‌ها متفاوت است و در پایین‌ترین حالت، برای شرکت با مسئولیت محدود حداقل دو نفر لازم است. اما راه‌حلی برای حل این مشکل تا حدودی وجود دارد.

این راه‌حل به این صورت است که می‌توان نسبت دارایی و سهم‌الشرکه و یا میزان تأثیرگذاری هر فرد را تقسیم‌بندی کرد. این روش تا حدودی مشکل افرادی را که تمایل دارند شرکت خود را به تنهایی ثبت کنند، حل می‌کند.

در مدل کاری شرکت سهامی خاص، قانون‌گذار منع قانونی برای میزان سهم‌الشرکه افراد در نظر نگرفته است، بنابراین می‌توان با اعطای سهام ممتاز به یک نفر، آن شخص را از دیگر سرمایه‌گذاران در تصمیمات شرکت متمایز کرد.

یکی دیگر از روش‌های ثبت شرکت با یک نفر، شراکت بین پدر و فرزند صغیر است. در این روش، فرد می‌تواند به همراه فرزند صغیر خود اقدام به تأسیس شرکت کند و از آنجایی که قیم قانونی فرزند صغیر، پدر است، عملاً شرکت تک‌نفره خواهد بود. البته این نوع شرکت صرفاً تا زمان صغیر بودن فرزند قابل استفاده است.

فواید ثبت شرکت با یک نفر

یکی از مهمترین مزایای ثبت شرکت با یک نفر این است که اگر فرد متقاضی با سرمایه‌ای که برای تشکیل شرکت اختصاص داده است، به فعالیت تجاری بپردازد و پس از مدتی ورشکسته شود، در صورت عدم توانایی پرداخت بدهی، حکم ورشکستگی او صادر می‌شود و او از انجام معاملات تجاری و تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع می‌گردد.

اما اگر همین فرد در قالب یک شرکت اقدام به فعالیت تجاری کند و ورشکسته شود، اگرچه حکم ورشکستگی برای شرکت صادر می‌شود و شرکت منحل می‌شود، اما خود شخص به عنوان موسس شرکت و تنها شریک آن، هیچ ممنوعیتی از تصرف در اموال شخصی خود نخواهد داشت. او می‌تواند با بقیه اموال خود به تجارت پرداخته یا به اشتغال دیگری بپردازد.

در نهایت، باید توجه داشت که بر اساس قوانین و مقررات کشور، تشکیل هیچ شرکتی با کمتر از دو شخص امکان‌پذیر نیست. این افراد می‌توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. بنابراین، یک شرکت تجاری می‌تواند از چند شخص حقیقی، چند شخص حقوقی، یا ترکیبی از اشخاص حقیقی و حقوقی تشکیل شود.

حداقل و حداکثر تعداد شرکا و سهامداران شرکت چند نفر است؟

حداقل تعداد شرکا برای تشکیل شرکت‌های تجاری بسته به نوع شرکت متفاوت است. در شرکت‌های سهامی، تعداد حداقل سهامداران بستگی به نوع شرکت دارد. برای شرکت سهامی خاص، حداقل باید سه شریک، اعم از حقیقی یا حقوقی، وجود داشته باشد. اگر شرکا بخواهند یک شرکت سهامی عام تشکیل دهند، حداقل پنج شریک لازم است، زیرا اعضای هیئت مدیره شرکت باید حداقل 5 نفر باشند که باید از میان صاحبان سهام انتخاب شوند.

در شرکت‌های تعاونی، تعداد اعضا نباید کمتر از 7 نفر باشد. سایر شرکت‌های پیش‌بینی‌شده در ماده 20 قانون تجارت، برای تشکیل به حداقل 2 شریک نیاز دارند. شایان ذکر است که قانون محدودیتی برای حداکثر تعداد شرکا تعیین نکرده است.

چند نکته مهم

– حداقل سن برای ثبت شرکت 18 سال است.

– شرکت های با مسئولیت محدود می تواند فقط توسط یک مدیرعامل اداره گردد و هیئت مدیره نداشته باشد و شرکت سهامی خاص می تواند توسط دو نفر عضو هیئت مدیره اداره شود و می بایست دو نفر بازرس داشته باشد که با هیئت مدیره هم فامیل نباشند.

راهکارهای نوین برای ثبت شرکت با یک نفر با موسسه حقوقی لگاپین

موسسه حقوقی لگاپین با ارائه راهکارهای نوین و خلاقانه، امکان ثبت شرکت با یک نفر را برای افرادی که تمایل دارند بدون شریکی دیگر فعالیت تجاری خود را آغاز کنند، فراهم می‌کند. با استفاده از تخصص و تجربه این موسسه، می‌توانید از مزایای قانونی و حمایتی برخوردار شوید و شرکت خود را با اطمینان ثبت و مدیریت کنید. لگاپین به شما کمک می‌کند تا با تقسیم بندی مناسب سهم‌الشرکه و استفاده از قوانین موجود، شرکت خود را به صورت تک‌نفره راه‌اندازی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

من محمدحسین فهیمیان هستم،

رسالت و هدف اولیۀ من از تاسیس استارتاپ Legapin، آگاهی بخشی و ترویج فرهنگ حقوقی در جامعه و اقتصاد ایرانی و در وهلۀ بعدی ارائه خدمات حقوقی به شکل نوین و در دسترس و کاربر محور می‌باشد.

مقالات اخیر ما

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.