تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

انواع شرکت های دانش بنیان چیست؟

انواع شرکت های دانش بنیان

مقدمه

در دوره ای زندگی می کنیم که کشور ما تحت شدیدترین تحریم های تاریخ قرار دارد، هیچ کشوری در طول تاریخ با چنین شرایطی مواجه نشده بود، از آن جایی که امکان استفاده از منابع مالی خارجی و وارد کردن بسیاری از چیزها نیست دولت اقدام به سرمایه گذاری بر روی استعدادهای بومی کرد.

یکی از چیزهایی که دولت بسیار از آن حمایت کرد شرکت های دانش بنیان داخلی که متشکل از جوانان تحصیل کرده و با استعداد داخلی می باشد هست، این شرکت ها در این دوران سخت بسیاری از قطعات که تحریم بود را برای صنعت تولید کردند تا چرخ های اقتصاد بگردد.

در ادامه برای این که بیشتر با این شرکت های دانش بنیان آشنا شوید انواعش را برای شما خواننده عزیز و گرامی نام برده و تا جایی که متن به ما اجازه بدهد در موردش توضیحاتی ارائه می کنیم تا به آگاهی شما در این زمینه بیفزاییم.

 برای آگاهی از خدمات ثبت شرکت ما حتما روی لینک بزنید.

شرکت دانش بنیان چیست؟

شرکت‌ های دانش‌ بنیان یا شرکت‌های نوآور، شرکت‌ هایی هستند که ایده‌ ها و نوآوری‌ های جدید را در تجارت به کار می گیرند و چرخ های اقتصاد را به چرخش در می آورند. این شرکت‌ ها معمولاً با استفاده از دانش و تکنولوژی‌ های بومی توسط جوانان نخبه طراحی می‌ شوند تا مشکلاتی را که تحریم ها در زمینه واردات تکنولوژی و قطعات به وجود آورده است به شیوه ای کاملا خلاقانه حل نمایند.

انواع شرکت های دانش بنیان
انواع شرکت های دانش بنیان

لیست شرکت های دانش بنیان

به معرفی برترین شرکت‌های دانش‌بنیان می‌پردازیم. این شرکت‌ها نقش بسیار مهمی در تحقق اهداف اقتصادی جامعه ایفا می‌کنند و باید به آن‌ها توجه ویژه داشت. شرکت‌های دانش‌بنیان همواره در تلاش هستند تا محصولات و خدمات مبتنی بر دانش خود را با توجه به نیازهای جامعه عرضه کنند.

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران، با استفاده از فناوری‌های نوین و پیشرفته، محصولات و خدماتی را ارائه می‌دهند که به حل مسائل و نیازهای جامعه کمک می‌کنند. این شرکت‌ها اغلب از طریق سرمایه‌گذاری‌های خصوصی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ تشکیل و توسعه می‌یابند. در حال حاضر، بخش قابل توجهی از این شرکت‌ها در ایران در صنایع مختلف فعالیت دارند، از جمله:

 

  1. سامانه کسب و کار رسپینا
  2. شرکت فناوری اطلاعات پردیس پژوهش
  3. شرکت نرم افزاری آسان برد
  4. شرکت نوآوران پردازش البرز
  5. شرکت تحقیق و توسعه فناوری ایرانیان
  6. شرکت هوشمند سازان رایانه پارس
  7. شرکت نرم افزاری رایان آریا
  8. شرکت فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا
  9. شرکت پردازش داده هوشمند طلایی
  10. شرکت سرمایه گذاری توسعه تجارت ایران
  11. شرکت بیوتکنولوژی فارابی
  12. شرکت فناوری اطلاعات زرگریان
  13. شرکت فناوری اطلاعات پارسه
  14. شرکت فناوری اطلاعات ایران آنلاین
  15. شرکت فناوری اطلاعات مهندسان خودرو
  16. شرکت فناوری اطلاعات ذوب آهن اصفهان

 

این شرکت‌ها با تلاش‌های خود در تحقق اهداف فناورانه و پشتیبانی از توسعه اقتصادی کشور، نقش بسیار مهمی را در بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران ایفا می‌کنند.

 

بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان در سطح جهان

از جهات مختلف به عنوان مراکزی از نوآوری و توسعه فناوری معروف هستند. این شرکت‌ها با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، تاثیر بسزایی در بهبود زندگی افراد و بهبود عملکرد صنایع دارند. از جمله بهترین شرکت‌های دانش‌بنیان جهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  1. آمازون (Amazon)
  2. گوگل (Google)
  3. فیسبوک (Facebook)
  4. اپل (Apple)
  5. مایکروسافت (Microsoft)
  6. آلفابت (Alphabet) – شرکت مادر گوگل
  7. اُراکل (Oracle)
  8. پی پال (PayPal)
  9. اینتل (Intel)
  10. سیسکو (Cisco)
  11. IBM
  12. سامسونگ (Samsung)
  13. تسلا (Tesla)
  14. ناسا (NASA)
  15. اسپیس ایکس (SpaceX)

 

این شرکت‌ها نه تنها در زمینه‌های مختلف فناوری از جمله نرم‌افزار، سخت‌افزار، فضایی، بیوتکنولوژی و سلامتی فعالیت دارند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و تحول در روش‌های کسب و کار نیز نقش بسزایی داشته‌اند.

 

ویژگی‌ های شرکت‌ دانش ‌بنیان عبارتند از:

نوآوری:

این شرکت‌ ها برای دستیابی به رشد و موفقیت، تمرکز قابل توجهی بر روی نوآوری دارند. آنها مجموعه ‌ای از تکنولوژی‌ ها و سیستم‌ های جدید را ایجاد می‌ کنند که تا بعضی از امور مربوط به تولید را در صنعت داخل بهبود ببخشند.

استفاده از دانش:

شرکت‌ های دانش‌ بنیان از دانش قابل سرمایه‌ گذاری و روش‌ های پیشرفته‌ ای که توسط پژوهشگران، متخصصان و دانشمندان حوزه‌ های مرتبط تولید می‌ شود بهره می‌برند. آنها تمایل دارند تا دانش های مختلف را به صورت بومی ایجاد نمایند تا ارز از کشور خارج نشود.

همکاری با دیگران:

شرکت‌ های دانش ‌بنیان معمولاً با دانشگاه‌ ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ های دولتی و صنعتی، سرمایه‌ گذاران و سازمان‌ های بین‌المللی همکاری می‌ کنند. این همکاری‌ ها به آنها کمک می ‌کند تا از نیروی جوان کار داخلی بهره ببرند و مشکلاتی که در زمینه اقتصاد وجود دارد را با شیوه ای کاملا مناسب حل نمایند.

معرفی انواع شرکت دانش بنیان:

شرکت دانش بنیان انواع و اقسامی دارد که در ادامه برای شما نام می بریم و خلاصه معرفی می کنیم که عبارتند از:

شرکت دانش بنیان نو پا:

این شرکت های دانش بنیان تازه آغاز به فعالیت کرده اند و هنوز به توفیقات مالی نرسیده اند و هیچ اظهارنامه مالیاتی ای هنوز از آنها در جایی ثبت نشده است، این شرکت ها باید با تلاش و کوشش نیروهای تحت امر کم کم به مرحله تولید برسند.

برای این که سریع تر رشد کنند نیاز به جذب سرمایه گذار دارند تا بتوانند جدیدترین تکنولوژی ها و ابزارها را برای کارگاه های خود تهیه نمایند، جذب سرمایه قطعا کمک خواهد کرد تا بسیار سریع در مسیر صحیح توسعه قرار بگیرند و در دسته شرکت های نوع یک خود را جای دهند.

شرکت دانش بنیان تولیدی:

در گذشته به مجموعه ای از شرکت ها، شرکت های دانش بنیان تولیدی اطلاق می شد که بیش از سه سال در چرخه تولید فعالیت کرده بوده باشند، از آن جایی که این نوع شرکت ها از نیروهای جوان و دانشگاهی بهره می برند مورد حمایت دولت هستند.

برای این که روند بهتر از گذشته شود و شرکت های دانش بنیان تازه تاسیس بتوانند از تسهیلاتی که دولت ارائه می دهد استفاده کنند بعضی از قوانینی که در گذشته وجود داشت و دست و پا گیر بود اصلاح شد تا شرکت های بیشتری به منابع مالی دولتی دسترسی پیدا کنند.

با توجه به مشکلاتی مثل تحریم و نوسان ارزی در سالیان اخیر سرمایه گذاران داخلی رغبتی به سرمایه گذاری در بخش تولید نشان نداده اند، همین موجب شده تا دولت دست به کار شود و برای چرخیدن اقتصاد به بعضی از شرکت ها که در این امور وارد شدند وام و تسهیلات بلند مدت اعطا نماید.

تغییر آیین نامه های مربوط به این شرکت ها موجب شد تا شرکت های بیشتری مشمول این تسهیلات شوند، تنها نکته قابل توجه در این شرکت ها این است که بر اساس تحقیق نیروهای نخبه دانشگاهی توسعه پیدا می کنند تا مشکلات کشور را در هر حوزه ای رفع نمایند.

حتما به مقاله ی قوانین شرکت های دانش بنیان و نحوه ثبت آن ها سر بزنید.

انواع شرکت های دانش بنیان
انواع شرکت های دانش بنیان

شرکت دانش بنیان صنعتی:

شرکت های دانش بنیان صنعتی به شرکت هایی گفته می شود که به منظور تولید و به اجرا درآمدن نوآوری های دانش بنیان در صنعت تاسیس شده اند. این شرکت ها برای توسعه و پیاده سازی فن آوری های پیشرفته و نوآورانه در صنایع مختلف از جوانان دانشگاهی و تحصیل کرده استفاده می کنند.

شرکت های دانش بنیان صنعتی تازه ترین مطالعات و تحقیقات علمی دانشگاهی را تبدیل به محصولات و خدمات در سطح صنعتی می کنند، تا با ایده های نوین در زمینه هایی مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت، پزشکی، نانوتکنولوژی و انرژی بتوانند تغییر مثبت به وجود بیاورند.

شرکت های دانش بنیان صنعتی از منابع مالی از جمله سرمایه گذاران، پشتوانه های دولتی معمولا جهت توسعه بهره می برد. برخی از این شرکت های صنعتی به صورت مستقل عمل می کنند در حالی که برخی دیگر به عنوان بخشی از شرکت های بزرگتر عمل می کنند.

استراتژی های مدیریتی برای چنین شرکت هایی عموماً شامل ایجاد کسب و کارهای جدید، جذب سرمایه گذاران، توسعه روابط با دانشگاه ها و دیگر مراکز تحقیقاتی می باشد تا در رشد صنایع مختلف نقش مهمی ایفا کنند و موجب ارتقای سطح علم و صنعت کشور شوند.

شرکت دانش بنیان تجاری:

شرکت های دانش بنیان تجاری، معمولاً در ارتباط با فناوری های پیشرفته مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم زیستی، شیمی، فیزیک و سایر زمینه های علمی و فنی فعالیت می کنند. آنها به تیم هایی از دانشمندان، مهندسان و کارآفرینان نیاز دارند تا بتوانند ایده ها و فناوری های جدید توسعه دهند.

تفاوت اصلی بین شرکت های دانش بنیان تجاری و سایر شرکت ها در روحیه کارآفرینی و نوآوری است. این شرکت ها تمرکز خود را بر روی تولید و بهبود محصولات و خدمات جدید و نوآورانه قرار می دهند و تلاش می کنند تا با ایده نو راهشان را به بازارهای جدیدتر باز کنند.

به عنوان مثال، یک شرکت دانش بنیان تجاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند نرم افزارها، برنامه ها و سرویس های اینترنتی را توسعه دهد. یک شرکت در حوزه علوم زیستی می تواند فناوری های جدید درمانی یا محصولات غذایی جدید با استفاده از فرآیندهای بیولوژیکی تولید کند.

برخی از مزایای شرکت های دانش بنیان تجاری شامل ایجاد فرصت های شغلی، عملکرد اقتصادی بالا و توسعه صنایع نوین است که ممکن است به توسعه فناوری و نوآوری در زمینه های مختلف کمک کند. در نتیجه چنین شرکت هایی نقش مهمی در توسعه اقتصادی، اشتغال زایی جوانان و ایجاد پیشرفت در جوامع مختلف دارند.

شرکت دانش بنیان خدماتی:

شرکت های دانش بنیان خدماتی به شرکت هایی اطلاق می شود که با استفاده از تکنولوژی های نوین و فناوری های ارتباطی مانند اینترنت، وب سایت ها، نرم افزارهای هوش مصنوعی، تحلیل داده ها و رباتیک به دادن خدمات مشغول هستند.

خدمات ارائه شده توسط شرکت های دانش بنیان خدماتی می‌ تواند شامل مواردی نظیر مشاوره تکنولوژی، حل مشکلات فنی، توسعه وب سایت و نرم افزارها، پشتیبانی فنی، طراحی گرافیک، بهینه سازی وب سایت و سئو، تبلیغات آنلاین و مدیریت شبکه های اجتماعی و غیره باشد.

شرکت های دانش بنیان خدماتی معمولاً از متخصصین فناوری و مهندسان حرفه ای نرم افزار تشکیل شده اند. کلا این تیم ها نقش مهمی در توسعه فناوری و اقتصاد دیجیتال دارند. آنها با ارائه خدمات با کیفیت به بهبود عملکرد شرکت ها و سازمان ها تجاری کمک می کنند و باعث رشدشان می شوند.

 

ثبت کردن شرکت برای آغاز فعالیت پیچیدگی های مخصوص به خود را دارد، برای این که سریع تر به نتیجه برسید و تمامی مراحل ثبت را به خوبی به انجام برسانید با یک مشاور حقوقی در این زمینه مشورت نمایید تا دقیقا شما را راهنمایی کند.

یک شرکت دانش‌بنیان چند ویژگی اصلی دارد که شامل موارد زیر است:

 

  1. خلق ایده‌های جدید: یک شرکت دانش‌بنیان باید بتواند ایده‌های نوینی تولید کرده و یا برای تولید محصولات مختلف، بهبود محصولات موجود و توسعه فناوری‌های مختلف فعالیت کند. اولین ویژگی هر شرکت دانش‌بنیان، توانایی ایجاد و تجاری‌سازی ایده‌های جدید است.
  2. پایداری در مقابل تحولات جهانی: یک شرکت دانش‌بنیان باید قادر باشد هم‌گام با تغییرات و تحولات صنعتی جهان حرکت کند. به‌عبارتی، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هر شرکت دانش‌بنیان، پایداری در مقابل تحولات جهانی خواهد بود.
  3. رقابت‌پذیری: یک شرکت دانش‌بنیان باید بتواند در بازار سهم ایجاد کرده و از منابع اقتصادی و انسانی موجود به بهترین نحو ممکن و در راستای گسترش بازار استفاده کند. شرکتی که نسبت به رقبای خود ارزش بالاتری را در بازار ایجاد کند و با انعطاف بالا قادر به رفع نیازهای مختلف باشد، رقابت‌پذیری بیشتری خواهد داشت.

 

قوانین شرکت‌های دانش‌بنیان

حال که با مفهوم شرکت دانش‌بنیان و انواع آن آشنا شدید، در ادامه قصد داریم شما را با قوانین شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا سازیم. برای تأسیس یک شرکت دانش‌بنیان، قوانین مختلفی تعیین شده که در دو دسته عمومی و اختصاصی طبقه‌بندی می‌شوند. اگر تصمیم دارید که یک شرکت دانش‌بنیان ثبت کنید، علاوه بر رعایت قوانین عمومی، باید یکی از سه دسته قوانین اختصاصی را نیز اجرا کنید.

 

شاخص‌های عمومی شرکت‌های دانش‌بنیان

– داشتن حداقل مدرک کارشناسی

– داشتن حداقل ۳ سال سابقه کاری یا فعالیت علمی در زمینه فعالیت شرکت

– داشتن سابقه مدیریتی

– داشتن حداقل یک اختراع ثبت‌شده با ارزیابی داخلی یا یک اختراع بین‌المللی مرتبط با فعالیت شرکت

– حداقل نیمی از درآمد شرکت از طریق محصولات و خدمات شرکت و در طی قراردادها کسب شده باشد

– حداقل ۳ نفر از نیروهای شرکت به‌صورت تمام‌وقت فعالیت کرده و ۶ ماه سابقه پرداخت بیمه داشته باشند

– نداشتن سوءسابقه و تخلفات مکرر در تعهدات پیشین

به‌طور عمومی، این شرایط برای اعضای هیئت‌مدیره شرکت ضروری است و حداقل دو سوم از اعضای هیئت‌مدیره باید حداقل دو مورد از این شرایط را در سابقه کاری خود داشته باشند. اما به‌جز این موارد، سه دسته قانون تخصصی نیز وجود دارد که علاوه بر شرایط عمومی، باید قوانین و شرایط اعلام شده در یکی از این سه دسته را نیز رعایت کنید. برخلاف قوانین عمومی، شرکت باید تمام قوانین موجود در یکی از این دسته‌های اصلی را به‌صورت کامل رعایت کند.

 

 

در انتها لازم به ذکر است که شرکت حقوقی لگاپین با سالها تجربه در زمینه ثبت انواع شرکت های دانش بنیان آمادگی دارد تا خدمات خودش را در این زمینه به شما ارائه نماید، برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

من محمدحسین فهیمیان هستم،

رسالت و هدف اولیۀ من از تاسیس استارتاپ Legapin، آگاهی بخشی و ترویج فرهنگ حقوقی در جامعه و اقتصاد ایرانی و در وهلۀ بعدی ارائه خدمات حقوقی به شکل نوین و در دسترس و کاربر محور می‌باشد.

مقالات اخیر ما

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.