زمانی که به قراردادهای خدماتاشاره میشود، سوالات متعددی برای همه مطرح میشود. واقعیت این است که خدمات به گونهای انعطافپذیر است که در بسیاری از زمینههای کاری میتوان از آن بهرهبرد. بهعنوانمثال، شما میتوانید با انعقاد قراردادهای خدمات، تنوع گستردهای از خدمات مورد نیاز خود را از طریق متخصصین هر زمینه، تأمین کنید.
در واقع مسائل مختلفی از قبیل خدمات مشاوره بیمه، امور فنی مانند طراحی وبسایت، مسائل ثبتی و سایر موارد تخصصی را میتوان با انعقاد یک قراردادهای خدمات، بهخوبی مدیریت کرد. به همین دلیل، این مقاله به بررسی ابعاد حقوقی قرارداد خدمات توسط یک وکیل متخصص میپردازد تا بهراحتی با آن آشنا شوید.
قراردادهای خدمات چیست؟
اگر تمایل دارید در زمینههایی مانند مشاورههای مالی، بیمهای یا خدماتی مانند گردشگری با یک فرد متخصص همکاری کنید، دارای چندین گزینه مختلف هستید. اولین گزینه استفاده از قراردادهای کاری و استخدامی مانند قرارداد کار موقت، کار آزمایشی و موارد مشابه است. روش دیگر استفاده از قراردادهای خدمات میباشد. یکی از این توافقات پیمانکاری، قراردادهای خدمات است که به عنوان یکی از متداولترین قراردادهای مکتوب در زمینه قراردادهای پیمانکاری شناخته میشود و از اصول و مقررات کلی آن پیروی میکند.
این قراردادها علاوه بر ماده 10 قانون مدنی، طبق شرایط عمومی پیمان و شرایط خصوصی پیمان نیز تنظیم میشوند. به این ترتیب، کارفرما میتواند بخش عمدهای از خدمات فنی، مشاورهای، اطلاعاتی، ثبتی و سایر موارد را تحت عنوان قرارداد پیمانکاری ارائه خدمات با پیمانکار منعقد کند.
در ادامه در این مورد بیشتر توضیح داده خواهیم که چگونه این نوع قراردادها تنظیم میشوند. وکلای تیم لگاپین قراردادهای خدمات را به شکل کاملاً استاندارد و حرفهای تنظیم میکنند. شما میتوانید با ثبت درخواست برای این موافقتنامه، از یک جلسه مشاوره حقوقی با وکلا متخصص مجموعه نیز بهرهمند شوید.
کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نکات کلیدی : تنظیم قرارداد
نکات حقوقی قراردادهای خدمات
برای اینکه تسلط بیشتری بر نحوه تنظیم و فرایند اجرای قراردادهای خدمات در حوزههای گوناگون داشته باشید، حتماً به نکات زیر توجه کنید:
موضوع قرارداد را با دقت در نظر بگیرید
موضوع این قرارداد مربوط به ارائه خدمات مورد نیاز کارفرما توسط پیمانکار است. این خدمات ممکن است در زمینههای مختلفی از جمله مشاوره در امور مالی، انجام امور ثبتی، خدمات اطلاعاتی و سایر موارد مشابه ارائه شوند.
در مورد وضعیت بیمه به توافق برسید
در اغلب موارد، وقتی که کارفرما پروژه خود را به پیمانکار واگذار میکند، وضعیت بیمه پیمانکار و نیروهای تحت نظارت او مشخص نمیشود. این موضوع معمولاً منجر به اختلافات و اختلافات بین طرفین میشود. بر این اساس، در مواد مختلفی از جمله ماده 38 قانون تأمین اجتماعی تعیین شده که “کارفرما باید پیمانکار را مسئول بیمهنمودن نیروهای انسانی تحت پوشش خود قرار دهد”.
پس از امضای قرارداد بین کارفرما و پیمانکار، یک نسخه از قرارداد و یک نامه از سوی کارفرما که انجام خدمات را به پیمانکار سپرده است، باید به نزدیکترین شعبه تأمین اجتماعی در محل انجام پروژه تحویل داده شود.
مشخص کنید که آیا پیمانکار حق انتقال قرارداد به شخص ثالث را دارد یا خیر؟
در بسیاری از موارد، اختلافات بین پیمانکار و کارفرما به دلیل واگذاری بدون موافقت موضوع قرارداد به طرف ثالث به وجود میآید. فرض کنید که شما با آقای مجید فرهادی قرارداد انجام خدمات ثبتی را انعقاد دادهاید. چند روز پس از شروع اجرای قرارداد، متوجه میشوید که آقای فرهادی انجام کارهای ثبتی را به فرد دیگری واگذار کرده است، درحالیکه آن شخص دارای مهارت کافی در این زمینه نیست! در این حالت، فرد مقابل از ضرر و زیان رنج میبرد و بهترین راهکار این است که “شرط عدم انتقال قرارداد به شخص ثالث” را در متن توافقنامه درج کنید. با این شرط، فرد متضرر میتواند علاوه بر حق فسخ قرارداد، خسارات وارده را نیز مطالبه کند.
انواع قراردادهای خدمات
همانطور که در ابتدای این متن اشاره شد، امکان دارد که با تدوین قراردادهای خدمات، بخش قابل توجهی از تخصصهای مورد نیاز خود را محقق کنید. به عنوان مثال، برای راهاندازی یک نرمافزار، نیازمندیم به برنامهنویسان ماهری باشیم.
در اغلب موارد، این نیروهای متخصص به راحتی یافته نمیشوند و بیشتر علاقهمند به همکاری در قالب قراردادهای کاری نیستند. این افراد معمولاً در پروژههای مختلف داخلی و بینالمللی فعالیت دارند و میزان پاداش دریافتی آنها اغلب بیشتر از حداقل تعیین شده در قوانین کار است. اغلب کارفرمایان قرارداد پیمانکاری انجام کار را به فرد مورد نظر خود پیشنهاد میدهند. این برنامهنویس، مشاور یا مهندس، به عنوان یک پیمانکار برای یک مدت زمان مشخص با کارفرما همکاری میکند.
مطالعه ی بیشتر: بررسی انواع قرارداد ها
نقش وکیل: محافظ حقوق و منافع شما در قراردادهای خدمات
در فرآیند تنظیم قراردادهای خدمات، حضور یک وکیل متخصص از اهمیت بسیاری برخوردار است. وکیل، به عنوان نماینده شما، نه تنها به شناخت دقیقی از قوانین و مقررات مربوط به حوزه مورد نظر دست پیدا میکند، بلکه در مذاکرات و تنظیم مفاد قرارداد نیز تجربه و شناخت کافی دارد تا بهترین موقعیت را برای شما فراهم کند.
در انتخاب وکیل مناسب برای تنظیم قراردادهای خدمات، باید به مواردی مانند تخصص و تجربه وکیل، قیمت خدمات و تعاملات انسانی توجه کرد. همچنین، ارتباط موثر با وکیل و توانایی فهم و تفسیر مفاد قرارداد نیز از عوامل مهمی است که باید در نظر گرفته شود.
تنظیم قراردادهای خدمات: همراهی اختصاصی موسسه حقوقی لگاپین
با ارائه خدمات حقوقی حرفهای و تخصصی، موسسه حقوقی لگاپین به عنوان یکی از پیشگامان در زمینه تنظیم قراردادهای خدمات فعالیت میکند. این موسسه با تیمی مجرب از وکلای حقوقی متخصص، از تجربه و دانش خود برای کمک به مشتریان در تنظیم و بررسی قراردادهای خدمات بهره میبرد. با تمرکز بر کیفیت خدمات و تعهد به رضایت مشتریان، موسسه حقوقی لگاپین به عنوان یک همراه ارزشمند و قابل اعتماد در فرآیند تنظیم قراردادهای خدمات شناخته شده است.