تلفن : 09204084071

محل کار: میدان ولیعصر

از صفحات اجتماعی ما دیدن کنید:

سهم مرد از ارث زن چقدر است؟ شرایط دریافت ارثیه از ازن

سهم مرد از ارث زن

مقدمه

قواعد و قوانین ارثیه برای کسانی که آنها را مطالعه کنند و آگاهی کامل دارند به هیچ عنوان پیچیده نیست و در صورتی که افراد در یکی از موقعیت های پیش بینی کرده قانونگذار قرار بگیرند به راحتی می توانند میراث را به صورت منصفانه تقسیم نمایند تا هیچ گونه اختلافی پیش نیاید.

همان گونه که زن در صورت مرحوم شدن شوهرش از او ارث می برد عکس این قضیه نیز صادق است، یعنی در صورت وفات خانوم میزان ارث شوهر از زن نیز در قوانین مدنی مربوط به میراث مشخص شده است تا به حق و حقوق قانونی خودش برسد.

معمولا در صورتی میزان ارث شوهر از زن بعد از وفاتش قابل پیگیری می باشد که در زمان در حیات آن دو در عقد دائم یکدیگر قرار داشته بوده باشند تا مقداری ارث مانند فرزندان و والدین زن به شوهر نیز تعلق بگیرد.

برای این که بیشتر با جزئیات و نکات مربوط به شرایط سهم ارث شوهر از زن آشنایی کامل پیدا کنید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا بر اساس قواعد و قوانین فقهی و حقوقی که در این زمینه وجود دارد تمام نقاط سایه و روشن این قضیه را در ذهن شما خواننده گرامی روشن سازیم.

که همچنین میتوانید با کوچینگ حقوقی که همکاران ما برای شما انجام میدهند در مسائل حقوقی دست بالاتر و ذهن آگاهتر داشته باشید.

برای آگاهی از شماره وکیل پایه یک دادگستری حتما روی لینک بزنید.

سهم مرد از ارث زن

میزان سهم ارث شوهر از زن:

* ارث معمولا شامل تمام دارایی های یک فرد، اعم از طلب از دیگران، بدهی های بانکی یا شخصی، کلیه اموال منقول و غیر منقول که پس از وفاتش از او باقی مانده است می شود. ماده 861 قانون مدنی صراحتا اعلام کرده است که سبب و نسبت می تواند موجب ارث بردن از یک دیگر شود. یعنی رابطه هایی مثل ازدواج دائم اگر میان طرفین برقرار باشد، افراد را به سهم قانونی شان می رساند.

همچنین رابطه های خونی مثل پدر و فرزندی یا مادر و فرزندی در ارث بردن اثر دارد، معمولا قانون گذار این نکات را نیز دقیقا پیش بینی کرده است تا افرادی که رابطه نسبی و سببی دارند از کل ترکه مقداری سهم ببرند.

* میزان سهم الارث هر یک از وراث با توجه به شرع یعنی قرآن و حدیث در قوانین مدنی مربوط به ارث و میراث نظام جمهوری اسلامی دقیقا بیان شده است. میزان سهم ارث شوهر از زن مانند بقیه وراث با توجه به این که در کدام یک از طبقات باشند دقیقا بیان شده است تا در صورت در حیات نبودن یا وجود نداشتن افرادی در طبقه اول دیگر افراد طبقات دو و سه از کل ترکه به سهم برسند.

* میزان ارث شوهر از زن نیز در ماده 913 قانون حقوق مدنی دقیقا بیان شده است تا در صورت فوت همسر بداند که چه میزان اموال منقول و نامنقول به او خواهد رسید، میزان سهم زوج یا شوهر از همسر مرحوم خود بسته به این که فرزندی در کار بوده باشد یا نبوده باشد بسیار فرق دارد.

* نکته مهم دیگری که در این موضوع یعنی میزان ارث شوهر از زن وجود دارد این است که به هیچ عنوان اهمیت ندارد که فرزندان زن حاصل ازدواج با آخرین شوهرش بوده باشند، یعنی این که فرزند حاصل از ازدواج گذشته زن نیز از او مقداری ارث خواهند برد.

میزان سهم ارث شوهر از زن در صورت داشتن فرزند:

* در بالا به مواردی در زمینه ارث شوهر از زن اشاره و توضیحاتی هر چند کوتاه داده شد، گفتیم که در میزان سهم الارث شوهر از همسرش بسته به وجود داشتن یا نداشتن فرزند از طرف زن تفاوت بسیار زیادی ایجاد خواهد کرد.

در این بخش برای این که شما خواننده عزیز و گرامی را با این موضوع بیشتر آشنا نماییم قصد داریم به صورت جزئی به مسئله ورود کنیم تا بر اساس قوانین دقیقا بدانید که وجود فرزند به چه مقدار بر روی سهم ارث شوهر از زن تاثیر گذار خواهد بود.

* در ماده 940 قانون مدنی صراحتا بیان شده در صورتی که ازدواج میان دو طرف دائمی باشد و نکاح در زمان مرگ برقرار مانده باشد زوجین از یکدیگر بر اساس قوانین ارث خواهند برد و لازم است که موضوع فرزند یا عدم فرزند نیز در زمان تقسیم ترکه مد نظر قرار گیرد.

سهم ارث شوهر از زن در صورتی که فرزند داشته باشد، ازدواج دائمی بوده و در زمان وفات نیز رابطه زوجیت برقرار مانده باشد یک چهارم از کل اموال زن می باشد، که این میزان در قانون 913 مدنی دقیقا بیان شده است.

توصیه می کنم حتما به مقاله ی آیا نوه از پدربزرگ و مادربزرگ ارث می برد؟ سر بزنید.

سهم مرد از ارث زن

سهم ارث شوهر از زن در صورت نداشتن فرزند:

در قواعد و قوانین مربوط به سهم ارث شوهر از زن، وجود نداشتن هیچ گونه فرزندی از سوی زن بر روی میزان سهمیه دریافتی بسیار اثر گذار است، همان طور که در بالاتر شرایط وجود داشتن فرزند را بیان نمودیم در اینجا عدم وجودش را در قوانین برای آشنایی شما خواننده گرامی بیان خواهیم داشت.

میزان سهم ارث شوهر از زن در صورت وجود نداشتن فرزندی از سوی زن در عقد دائم که در زمان وفاتش نیز برقرار مانده باشد برابر با نصف کل اموال زن است، یعنی میزان سهمی که شوهر می برد در ازای اموال منقول و غیر منقول زن نصف تعیین می شود و بقیه اموال بر اساس قوانین بین دیگر کسانی که مشمول سهم هستند بر اساس طبقات ارث تقسیم می گردد.

برای مشاهده مشخصات بهترین وکیل در تهران روی لینک بزنید .

همانطور که مشاهده کردید قوانین مدنی در صورت عدم وجود فرزند از سوی زن مشخص و سهم ارث شوهر از زن را دقیقا تعیین کرده است تا بدین صورت جلوی اختلافاتی که ممکن است در زمان تقسیم اموال بین سهم خواهان رخ دهد را بگیرد و صلح را کاملا برقرار سازد.

برای دریافت مشاوره حقوقی روی لینک کلیک کنید.

حالت استثنایی ارث شوهر از زن:

همان ‌طور که حتما در جریان هستید و به خوبی می دانید زوجین فقط در صورتی می توانند از همدیگر ارث ببرند که در زمان فوت هر کدام از آنها داخل رابطه زوجیت دائم با یک ‌دیگر بوده باشند. در صورتی که زمان وفات هر یک طلاق برقرار شده باشد به طرف مقابلش ارثی نخواهد رسید.

اما ماده 943 قانون مدنی با یک حالت استثنایی خلاف قوانین گذشته چیزی را بیان داشته است که بر اساس آن در صورتی که زوجین از هم طلاق گرفته باشند و درخواست طلاق از سوی مرد بوده باشد، و در حین مدت عده زن فوت کند مقداری ارث به طرف مقابل تعلق می گیرد.

حالت استثنایی دیگر در مورد ارث شوهر از زن را در ماده 944 قانون مدنی می توانید مشاهده کنید، بر اساس این ماده اگر شوهر در صورتی که زن مریض باشد همسر خود را طلاق دهد و ظرف یک سال یا کمتر بر اساس آن بیماری که در حین طلاق وجود داشت زن فوت نماید، مرد می تواند از او مقداری ارث ببرد هر چند درخواست طلاق از سوی خانوم بوده باشد اما این امر مشروط به این است که مرد ازدواج مجددی نکرده باشد.

به طور کل قواعد و قوانینی که در حوزه ارث و میراث وضع می شود به این دلیل است که اولا با تعیین حقوق تمامی کسانی که سهم خواه هستند از بروز اختلافات و درگیری های خانوادگی جلوگیری نماید، ثانیا تمامی افراد را بدون دردسر به حق قانونی خودشان برساند.

از آن جایی که بیشتر مردم سواد حقوقی ندارند و ممکن است که نتوانند قواعد مربوط به ارث شوهر از زن یا برعکس را به خوبی در ذهن خود تحلیل نمایند بهتر است که به یک دفتر حقوقی معتبر در این زمینه مراجعه نمایند و از خدمات مشاوره ای یا وکالتی آنها برخوردار شوند تا به حق و حقوق خود در صورت حل نشدن اختلافات به صورت تعاملی در محضر دادگاه صالحه دست پیدا کنند.

در آخر لازم به ذکر است که شرکت حقوقی لگاپین با سال ها سابقه در زمینه حل اختلافات مربوط به میراث، آمادگی دارد تا خدمات مشاوره ای، ثبت شرکت، تنظیم قرارداد و وکالتی خود را به شما آقایان همسر مرحوم شده ارائه نماید. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد پشتیبانی ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار لگاپین با ما در ارتباط باشید.