عده طلاق زن
آمار طلاق در جامعه امروز بسیار نسبت به دهه قبل افزایش پیدا کرده است. مسائلی از این دست که به قواعد و قوانین ربط دارد معمولا دارای پیچیدگی هایی می باشد. در واقع دانستن نکات عده طلاق زن نیاز به آگاهی هایی دارد تا در آینده مشکل شرعی ای پیش نیاید.
معمولا بعد از جدایی زوج ها مدت عده طلاق زن را دادگاه تعیین می نماید که این مدت طبق قوانین کشور ایران سه ماه و ده روز می باشد. این مدت فاصله باعث می شود تا اگر زن و شوهر از اقدام به جدایی خود پشیمان شدند بتوانند دوباره به هم رجعت کنند.
عده طلاق زن همچنین باعث می شود تا قبل از اینکه زن با کس دیگری ازدواج کند به این اطمینان برسد که از شوهر قبلی اش حامله نیست و بچه او را در شکم خود ندارد. در واقع اگر عده رعایت نشود ممکن است تشخیص این که بچه مال کدام مرد است به مشکل بخورد.
البته در گذشته تعیین این که بچه مال چه کسی می باشد سخت بود ولی امروزه با یک آزمایش به این موضوع پی می برند ولی سوای از تشخیص این موضوع قواعد و قوانین دینی هم از افراد مسلمان خواسته که به این قانون احترام بگذارند تا در آینده مشکلی درست نشود.
همیشه نکاتی فراتر از آگاهی انسان وجود دارد که با فکر کردن نمی تواند پی به دلیلش ببرد بلکه باید با احترام گذاشتن به قرآن و احادیثی که وجود دارد عده طلاق زن را محترم بشمارد تا مسیر زندگی اش اسیر نافرمانی و تبعیت از هوای نفس نشود.
بسیاری از قواعد و قوانینی که در حوزه عده طلاق زن و غیره در اسلام وجود دارد در واقع به نوعی دعوت به صبر پیشه کردن است زیرا میوه و ثمره درخت صبر بسیار شیرین می باشد و در نهایت به نفع افرادی تمام می شود که از این قوانین تعدی نمی نمایند.
قطعا در دنیا چیزهایی وجود دارد که فراتر از آگاهی ما انسان ها می باشد و در این جور موارد بهتر است که به احکام قرآن و احادیثی که از معصومین در مورد عده طلاق زن باقی مانده و به دستمان رسیده است مراجعه نماییم.
عده طلاق زن یکی از قوانین بسیار عالی و دور اندیشانه ای است که اسلام برای زوج ها در نظر گرفته است. چه بسیار زندگی هایی بوده که در طی همین دوران دوباره از نو شکل گرفته و زوج ها پی به اشتباهات خود برده اند و سعی کردند مشکلات میان خود را مرتفع سازند.
برای موفقیت در پرونده هایتان به یک مشاور حقوقی خوب احتیاج دارید موسسه حقوقی ” legapin ” بهترین انتخاب ها را به شما میدهد.
عده طلاق زن یعنی چه؟
به مدت زمانی که زن پس از طلاق باید نگه دارد تا طبق قانون شرع و عرف مجاز به این شود که ازدواج مجدد انجام دهد عده طلاق زن گفته می شود. بسیاری از فقها بر این عقیده اند که این مدت زمان سه پاکی می باشد که در حدود سه ماه و ده روز قانون جامعه اسلامی آن را تعیین کرده است.
عده طلاق زن باعث می شود که اگر زن بعد از جدایی متوجه شد که از شوهر قبلش حامله است بتواند با اطمینان کامل موضوع را از طریق قانون پیگیری نماید و به حق و حقوقی که آن بچه باید از پدرش داشته باشد به این صورت برسد.
معمولا مدت زمان عده بنا بر شرایطی که در زندگی زن و شوهرها وجود دارد با یکدیگر متفاوت می باشد. اجرا کردن عده طلاق زن در واقع موجب می شود که به قوانینی که از قرآن و حدیث گرفته شده است احترام گذاشته شود تا مشکلات شرعی دیگری برای افراد پیش نیاید.
انواع عده زنان:
دوران عده طلاق زن انواع و اقسام گوناگونی دارد که اگر هر کدام از این شرایط پیش بیاید زن وظیفه دارد قبل از این که وارد رابطه یا زندگی بعدی شود آن مدت را صبر و خویشتن داری نماید. اگر زنی این مدت را صبر ننماید و وارد رابطه با آدم جدید شود از نظر شرعی رابطه اش مشکل دارد.
در بسیاری از این موارد اگر عده طلاق زن به خوبی رعایت نشود و رابطه جنسی با کسی برقرار شود ممکن است موجب حرمت ابدی آنها شود بنابراین بهتر است زن و مرد این قوانین را که برگرفته از قرآن و حدیث هستند جدی بگیرند تا مشکلی پیش نیاید.
مطالعه بیشتر: شرایط و قوانین طلاق قبل از نزدیکی چیست؟
عده وفات:
ممکن است مشکلی پیش بیاد و به طور ناگهان زنی شوهرش را از دست بدهد که در این صورت مدت زمان عده او چهار ماه و ده روز می باشد. اما اگر زن آبستن باشد این زمان تا وضع حمل او تمدید می شود تا فرزندش به دنیا بیاید.
عده طلاق:
عده طلاق زن بعد از جدایی از شوهرش به مدت سه پاکی چیزی در حدود سه ماه می باشد. در این مدت زن حق ندارد با آدم جدیدی وارد رابطه جنسی شود تا این مدت بگذرد. البته قانون مدنی ایران در مواردی این مدت را تا دو پاکی کاهش می دهد به خصوص اگر زن کنیز باشد.
عده زن باردار:
عده طلاق زن باردار تا زمان به دنیا آمدن کودکش می باشد اگر مدت زمان کمتر از چهار ماه و ده روز می باشد بهتر است تا پایان آن زمان صبر کند. اگر کودک سقط شود هم پایان عده همان موقع خواهد بود و زن آزاد است با آدم جدید وارد رابطه زناشویی شود.
عده نکاح منقطع:
شرایطی وجود دارد که نکاح بین زن و مرد بنا بر دلایلی قطع می شود و ضرورت پیدا می کند عده طلاق زن از سمت زوجه مورد توجه قرار گیرد. در چنین مواردی زن در هر شرایطی باشد مدت زمان عده چهار ماه و ده روز می باشد و باید قبل از این که وارد پیوند جدیدی شود آن را نگه دارد.
عده زن یائسه:
زن یائسه به زنی گفته می شود که از پنجاه سال سنش عبور کرده و یا بنا بر دلایلی مثل بیماری زودتر از موعد نابارور شده است. چنین زنانی عده طلاق و فسخ نکاح ندارند فقط در صورت که همسرانشان فوت کنند باید مدت عده را به اندازه زنان معمولی به مدت دو پاکی نگهداری کنند.
عده در قانون کشور ایران:
طبق قانون 1150 مدنی عده عبارت از مدت زمانی است که زن باید نگه دارد تا بتواند از نو شوهر کند.
طبق قانون 1151 مدنی عده طلاق و عده فسخ نکاح سه پاکی است.
طبق قانون 1152 مدنی عده طلاق و فسخ نکاح دو طهر است مگر این که زن با توجه به سنش عادت نبیند که به چهل و پنج روز می رسد.
طبق قانون 1153 عده طلاق و فسخ نکاح زن حامله تا وضع حمل است.
طبق قانون 1154 عده وفات چه دائم و چه منقطع چهار ماه و ده روز می باشد مگر این که زنی حامله باشد که تفاوت خواهد کرد.
طبق قانون 1155 زنی که با شوهرش نزدیکی نکرده و یائسه است عده طلاق و فسخ نکاح ندارد ولی عده وفات باید رعایت شود.
طبق قانون 1156 زنی که شوهرش مفقود الاثر باشد زن باید از زمانی که قانون حکم طلاق را صادر کرد به میزان لازم عده را نگه دارد.
طبق قانون 1157 زنی که با کسی به شبهه رابطه جنسی برقرار کند باید عده نگه دارد.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا دیدید و دانستید عده طلاق زن در واقع مدت زمان سه پاکی می باشد که طبق قوانین حکومت اسلامی ایران سه ماه و ده روز تعیین شده است. در این مدت زن اجازه ندارد با هیچ مرد دیگری ارتباط جنسی برقرار کند وگرنه طبق قوانین الهی بر او حرام ابدی می شود و بهتر است که به این قوانین احترام گذاشته شود تا هیچ مشکلی برایشان پیش نیاید.
در آخر لازم به ذکر است که شرکت خدمات الکترونیکی حقوقی با سال ها تجربه در زمینه مسائل خانوادگی مثل عده طلاق زن این آمادگی را دارد تا خدمات مشاوره ای خود را در اختیار شما بانوان عزیز قرار دهد تا به خوبی بدانید که در طی این مدت چه حق و حقوقی دارید که مردان باید ادا نمایند. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.